23/8 Nytt.

Alexander har börjat på den stora avdelningen på dagis. Ungefär samtidigt slutade han med blöja!
Vi har även varit och kollat hans syn. Han ska få glasögon! Vi har misstänkt ett tag att han ser dåligt och nu fick vi det bekräftat av bvc. Vi har fått en tid till Kalmar där dom gör en ordentlig undersökning.
Han gjorde samtidigt en något tidig 3-års kontroll. 97 lång och 14.8 kilo, precis som det ska vara :) Talets gåva har han, det visste vi ju redan.

Eleonora är en typisk lillasyster. Hon är tidig både motoriskt och språkmässigt. Hon talar ofta i 3-ordsmeningar och har ett otroligt ordförråd (sen kanske inte alla förstår, riktigt än)
Hon hoppar jämfota, gärna ner för trappen, och upp går hon som en vuxen (alltså en fot på varje trappsteg). Hon klär på sig själv (det brukar bara vara strumporna som krånglar) och ska göra allt själv "Minna kan" brukar hon säga.

Våra barn är ju "pseudotvillingar" - och så här står det förklarat på föräldrastöd.se. Vi försöker faktiskt tänka på att inte behandla dom såhär:

Pojke - flicka

Det är tuffast för pojkar som åtföljs av en syster. Flickor utvecklas snabbare, lillasystern kommer att gå om storebrodern och utvecklas till familjens stora duktiga flicka - hon blir till och med en funktionell storasyster. Det är här problemet uppstår: föräldrarna fortsätter att ha förväntningar på pojken som storebror. Föräldrarna imponeras av och är stolta över den yngre dotterns framsteg och kan ibland till och med fälla kommentarer som: "Titta så duktig din lillasyster är!" eller "Du som är äldre borde väl också klara av att...". Jämförelsen väcker känslor av skam hos storebrodern och ka ge dålig självkänsla och dåligt självförtroende. Storebrodern kanske lever hela sitt liv med en känsla av att han borde klara av mer än vad han har förutsättningar för. Hos lillasystern kan detta väcka ett intuitivt behov av att skydda och ta hand om sin svaga lilla storebror och båda kan bli väldigt beroende av varandra.


23/ Kolmården!

Spända barn har packat sina väskor för att åka iväg. På vägen upp stannade vi en natt hos Victors kusin Emelie med familj.
Lek med Alice
På väg in!
Alexander kollar på snöleoparden
Eleonora och Bamse
Balansgång
En rolig elefant
Farmor Gorilla! (ja alltså, inte du farmor, detta var gorillornas farmor)
"Bääis", sa Eleonora - och Alexander svarade "mm och mamma"
Här stod vi ungefär halva tiden och tittade på delfinerna. Eller som Alexander sa "det heter faktiskt fiskar"
Barnen fick varsitt ballongdjur när vi kom till hotellet.
Alexander tyckte inte om maten på hotellet, han ville ha "potatis". Som tur var kunde vår servitör fixa fram lite pommes. (Vi tyckte inte om maten heller - dessutom var den dyr)
Eleonora var glad, för man fick rita på duken. Amen det är ju jättebra och låta ungarna tro att det är okej!
vi gjorde massa andra saker på hotellet också, som inte fastnade på bild. Vi badade i deras fina pooler, vi köpte godis och chips i den lilla butiken och lyxade till det framåt kvällen, och så besökte vi hotellets lekrum. Eller lekrum, det var mer som ett palats på typ 1000 kv. som hade ALLT!
Dag 2. Vi började i tropikariet! (det tyckte Alexander var det bästa med hela resan)
Titta, apa!
Världens finaste barn.
Alexander vågade nästan klappa blåsfisken.
Mr Turtle och syskonen Karlsson.
Alexander ville att jag skulle ta kort på hans köttbulle. Sagt och gjort!
Första gången vi åkte linbanan så sov Alexander (han somnade i den långa kön) så vi gjorde ett nytt åk dan efter
Det var spännande. Vi åkte tillsammans med ett annat par och Alexander berättade för dom om alla djuren "Lejonen kan man inte äta, Älgarna får pappa skjuta. Zebran heter Marty..."
Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att träffa Bamse och Lille Skutt!
Man fick krama dom om man ville men Alexander tyckte det var bäst att hålla sig på avstånd...
Just det, vi åkte karusell med.
när vi kom hem så såg Alexander att vi hade något i ugnen. "MAMMA, vi har bakat, kolla det är snö i ugnen". Nej det var inte snö, det var popcorn! Tusen tack, kära vänner... Fast här har pappa tagit bort dom...
Och i källartrappen (och i badrummet, och i kaffemuggarna o så..)
Det gick inte att vända på bilderna, men ni ser väl ändå.

23/8

Varannan vecka har barnen och jag nytt schema.
Idag vaknade vi kvart i åtta och steg upp strax efter.
Långfrukost med yoggi, ägg och tre sorters smörgåsar.
Sen tittade barnen på Tv medan jag plockade undan, slängde in lite tvätt i maskinen, plockade lite. gjorde mig iordning, klädde på barnen som låg i varsin del av vår stora soffa.
Sen packade jag väskorna i lugn och ro, förberedde min lunchmat.
Sen har jag suttit vid datorn en halvtimme.
Strax är det dags att gå till dagis.
Varannan vecka ser det ut så här:
5.50 klockan ringer. Jag snoozar alldeles för länge. Upp i panik, klä på mig det som ligger på golvet (kan jag ha samma strumpor som igår, äh skitsamma jag tar dom)
ner, slänga i mig lite gröt eftersom jag bara behöver värma i micron och slipper tugga. in på toa, lite deo, upp med håret, på med lite spray. springa upp o tjata på barnen - jo men vi måste gå upp nu, kom alexander, eleonora jag vet att du inte vill men du måste. På med lite kläder och det är ju skitlätt när dom inte vill. ut i bilen, FAN jag glömde gummistövlarna, in o hämta.
7.10 sätter vi oss i bilen, barnen är trötta och jag är redan svettig.
Vad jag föredrar? Svårt o gissa va? :-)

Lite mycket!

Det är lite mycket nu, men på torsdag blir det bättre och då lovar jag att det kommer många inlägg :-)
Under tiden har jag en fråga. Vad vill ni att jag ska blogga om? Jag ser ju att ni är många som läser och nu har ni chans att påverka.
Som det är nu? Mer bilder? Mindre bilder? Barnens utveckling? ja ni bestämmer :-)

RSS 2.0