Rumpor!

Vad gillar ni förresten barnens nya klädhängare i hallen? (de syns på bilden i förra inlägget)
Alexander konstaterade ganska snabbt att "dom hundarna har inga huven, bara rumpor mamma"
De är praktiska iaf, man får plats rejält med kläder om man jämför med innan!

22/7

Nu packar vi våra väskor.
Barnen ska till farmor och farfar i helgen och Victor och jag ska till Göteborg!
Ses!

20/7 Finaste

Hinner inte lägga in bilderna från kolmårdenresan idag, men jag bjuder på en bild, en alldeles underbar bild på finaste killen!

19/7 Bad!

Soliga dagar spenderar vi mycket tid nere vid sjön, det är så härligt att ha en fin badplats på gångavstånd.


Eleonora med sin tjocka allergimage som vi inte riktigt får bukt på.

18/7 Fika hos Agnes

Ingen har väl missat att vi hänger en del med Linnea, Eric och Agnes. Barnen älskar varandra fast de bråkar ibland. Just denna dagen var väl humöret lite sisådär hos damerna i sällskapet ( de små åtminstone)
Barnen tittar på illern Mimmi (frågan "e mimmi" är den vi oftast hör av Eleonora, tätt följt av svaret "Aas e mimmi")

Agnes var glad!Den här killen hade plockat blommor till migVisdomsord i köksfönstret. Jag blir så glad av att se denna stenen.20/7 Random

Barnen morgonmyser tillsammans.Eleonora kör kusin William i dockvagnenBlåser såpbubblor
Ny färg!


Här leker vi med fingerfärg, men barnen har missförstått bruksanvisningen.
Valda delar av familjen tokäter glass just nu.Haft inneboende gäster, väldigt många sådana, varav en del inte riktigt uppför sig!Vi har lekt med Agnes, igen. Och kramats lite :)Lekplatshäng!5/7 Midsommar del II

På fredagsmorgonen hade Victor lovat att vi skulle vara och titta på några träd (som han skulle ta ner) i Harebo kl nio. Jag sa att vi borde ställa klockan eftersom vi var hemma sent och man vet ju aldrig när barnen vaknar. Victor var otroligt tydlig med att förklara för mig att barnen aldrig någonsin sover längre än till halv åtta. Jag var inte sen att citera honom när jag väckte familjen kvart i nio.
Men vi kom iväg i alla fall och efter ett par korta stopp var vi framme i Gusemåla hos familjen Eriksson/Dybvad där vi firade midsommar för andra året i rad.
Vi åt god mat, hade lite tävlingar, gjorde midsommarstång och hade allmänt trevligt.

På lördagsmorgonen packade vi återigen in familjen i bilen, denna gång för att åka till Öland där de andra vännerna firade midsommar.
Vi åt på gatukök, spelade krocket och lekte i regnet tills vi framåt kvällen blev trötta och körde hem igen. En perfekt avslutning på en härlig helg!


5/7 Provocering

Jag är grymt besviken på blogg.se för tillfället. Radbrytning och sånt funkar inte alls, så all text blir bara en sammanhängande smörja. Hoppas på bättring annars kanske jag provar mina vingar hos någon annan ett tag :-)


Det jag ville säga idag var att Eleonora fick bregott på smörgåsen till frukost idag. Vi har länge tänkt att provocera lite lätt och idag kände vi att det var dags. Det är svårt att vara opartisk när det gäller symptomen, eftersom vi ju letar och letar efter minsta tecken. Vi hade hoppats på att hon skulle vara sitt vanliga arga jag, men hon fick utslag redan efter ett par timmar. Runt munnen, på benen och på ryggen satt det små små röda prickar. Dessutom blev hon väldigt svullen på magen och hon har gått runt och sagt ajaj och varit allmänt förtvivlad. Vilan på lunchen kändes också sådär, hon brukar vara oväckbar och sova som en stock utan minsta rörelse, men idag var hon väldigt orolig, pratade i sömnen (mest ajaj och neej) och så vaknade hon efter bara en liten stund.
Vi provar helt enkelt igen om någon vecka och ser om det blir likadant. Häromdan åt hon en halv kaka med mjölkpulver i (av misstag) och då verkade hon inte reagera, men mängden kanske var för liten...

Just det, Kolmården-resa är bokad och klar (och betald tack vare bästa vännerna som gav oss presentkort i bröllopspresent), så om en vecka packar vi in oss och sticker iväg. Det ska bli väldigt roligt, det är ju första gången vi är iväg hela familjen!

5/7 Midsommar del I

Hela året har Victor och jag levt fram till den 18/6, av förklarliga anledningar har vi bara haft detta datumet i huvudet. När vi framåt våren kom på att vi skulle fira midsommar veckan efter, orkade vi inte riktigt ta tag i några planer.

Förra året firade vi hos våra vänner i Gusemåla och det var så avslappnat och trevligt att vi bestämde oss för att göra det till tradition.
Men för många av oss börjar midsommar redan på torsdagen, vi hade först tänkt att bara ta det lugnt på hemmaplan, men till slut så bestämde vi oss för att åka ner till morfar på Sturkö.
Det var två förväntansfulla barn vi packade in i bilen på eftermiddagen.
Tyvärr visade sig inte vädergudarna från sin bästa sida, det regnade med jämna mellanrum och var riktigt kallt men det brydde sig inte barnen om (oväntat)
Vi gjorde egentligen inte så mycket, barnen busade med morfar, Victor drack öl och jag satt mest och tog det lugnt. Eleonora och jag hann även med en skogspromenad, det är inte så ofta jag får tid bara för henne så när det väl händer är det extra kul. Eleonora är ingen skogsfröken direkt, men just då gick det väldigt bra :)
(I vanliga fall vill hon bli buren så fort gräset är högre än på bästa golf-green).
Alexander underhöll oss med sång, något som blivit en av hans favoritsysselsättningar (han sjunger gärna "jag hamrar och spikar", "små grodorna" och "gubben i lådan".) Eleonora kan också sjunga, helst av allt "spillen" (imse vimse spindel)

3/7 Text?

Igår var vi hos mamma och Tomas och grillade och myste, Alexander och Eleonora älskar sina "låtsasmorbröder". Alexander är väldigt fäst vid den yngsta, Adam, och Eleonora är helt såld på mittenkillen Anton. Stackarna får inte vara ifred när vi kommer, de har hela tiden två barn i släptåg.


Idag är det lite lugnare, Alexander var lite halvkrasslig igår och idag på morgonen hade han rejält med feber och väldigt ont i halsen. Jag bar ner honom till soffan vid halv elva men han hade nog kunnat sova ännu längre. Eleonora passar på att jäklas lite extra idag när Alexander inte har så mycket energi, då har hon ju övertaget.
Vi skrev lite "att-göra"listor för ett tag sen (för er som inte känner mig så väl kan jag berätta att jag ÄLSKAR listor) så vi håller på och betar av dom lite i taget. Idag stod alla kläderna på tur för en omgång, rensning (slänga-miljöstationen), tvätta alla vinterkläder (I know, jag är lite efter) och stoppa i lådor. Det är så där kul att sätta igång men när man väl har börjat finns det inget stopp på oss. Tur vi har några veckors semester nu :-)
Avslutar med en bild på Alexander som har fällt ett "träd"

RSS 2.0