31/8 Alla sätt är bra..

Alexander tittar på världen från ett annat håll. Favoritställningen för tillfället!
31/8 Beslutsångest.

Vad ska lillasyster heta? Alla förslag tas tacksamt emot :)

27/8 Äta själv...

Igår var vi på 10-månaderskontroll på BVC. Alexander hade vuxit 3 cm och är nu 77 cm lång. Han hade gått upp 100g och väger nu 10200 gram. Vi pratade lite om mat och sömn, just sömnen känner vi att vi inte vill bråka med då det faktiskt fungerar riktigt bra (förutom att han bara sover 8 timmar per natt). Däremot har vi väl känt båda två att det är dags att ge mindre burkmat, det är ju så fasligt dyrt (vi lägger ungefär 750 kr i burkmat varje mån.) Men så är det detta med att mixa och mosa, koka eget och göra speciellt till honom. Det är så mycket lättare att slänga in en burk. Men då sa vår sköterska att vi föräldrar ofta krånglar till det, Alexander kan äta vår mat utan problem, vi behöver bara mosa med gaffeln och ta bort det brända om vi stekt. Så igår serverades det kött och potatisgratäng till samtliga i familjen. Alexander tyckte om det till en början, men sen protesterade han vilt. Till slut tröttnade jag och slängde till honom sin tallrik och då, till vår förvåning, åt han utan problem. Likadant idag (köttbullar,potatismos) ville han inte ha när vi matade honom men när han samtidigt fick äta själv gick det bra.
Kladdigt blir det, men vad gör det så länge han äter?

Äter själv, dag 1


Äter själv dag 2


Lyckades till och med äta med skeden!27/8 Blåbärsfrukost!

i söndags var vi ute en snabbis i skogen och letade efter herr kantarell. Det fanns inte så många, men blåbär var det gott om! Vi plockade med oss lite hem och i måndags fick Alexander äta några efter frukosten! (Kan tala om att det blev bad efteråt)
27/8 Mycket har hänt.

Men vi orkar inte skriva om allt :) ni orkar inte läsa heller. Jag är dock sjukskriven till o med måndag, har inte mått så bra på sista tiden. Har känt mig jättetrött och även ledsen, lite hormoner som spökar. Har även haft himla ont i magen, så på tisdag ska vi på ultraljud för att se att allt är bra där inne. Alexander har också varit sjuk, eller är sjuk rättare sagt. Var hos doktorn idag men det var varken halsfluss (som vi först trodde) eller öroninflammation. Han har nu duktigt kissat i en liten påse som vi ska lämna in imorgon för att se om det kan vara urinvägsinfektion.
Jag känner mig åtminstonde lite bättre nu, när Victor tvingat mig att släppa alla "måsten". Jag har mest legat på soffan hela veckan medan han har sprungit och fixat och donat med allt. Det är nog dags för mig att inse att det är ett heltidsjobb i sig att vara i sjunde månaden och ha en 10-månaders hemma.

Det var allt för detta inlägget, jag får dela upp det lite så det inte blir så långt.

(Måste bara visa kort på vår nya vagn som vi köpt. En beg. Babytravel Syskonjogger, precis en sån vi tänkt köpa och samma färg och allt, men för halva priset!)(och när jag ändå håller på, det här gjorde jag och Victor medan Alexander fick spendera helgen hos mormor.)21/8 Nya hyss och äventyr

Det har varit lite stökigt den senaste veckan, och idag känner jag mig så trött att jag snart stupar. Känner mig inte alls som en bra mamma idag... Men här ska vi ju inte skriva tråkigheter, det har jag ju lovat!
I helgen ska Alexander sova hos mormor både från fredag till lördag och lördag till söndag, hoppas hoppas det går bra trots att han varit så stökig.

Lite bilder på vad vi hittat på under veckan!

Titta vad han har lärt sig!
(visst ser det ut som en cigarett i mungipan, det är en tops han suttar på)
Vi leker med sten i Johans trädgård medan pappa Victor och Johan arbetar i källaren


Dom ögonen kan inte jag motstå!


Alexander provar nya jackan och mössan.


Han ville hellre ha denna på huvudet


Har man inte jobb skaffar man sig. Alexander har lekt med chipsen, glömde visst att stänga dörren till skafferiet.

19/8 Kära syster

Kom ut nu...


19/8 Jävla skitdag.

Förlåt bloggen för det dåliga språket, men vissa dagar önskar man att man aldrig klivit ur sängen.
Alexander är sjuk. Karin och jag skulle åka till Kalmar men tåget gick inte. Men det värsta var nog ändå att jag lyckades backa över vår barnvagn så den blev alldeles förstörd. Är så arg på mig själv och har inte kommit så långt att jag kan se det komiska i det, men det gör jag nog så småningom. Snälla Malin lånade ut en vagn till oss så länge medan Johan kollar om vår gamla går att rädda. Tvivlar faktiskt på det, men vi får hoppas.

Hittade dock det jag skulle i Kalmar (vi tog bilen in istället) en jättefin höstjacka till Alexander, vantar och mössa och två par byxor. Tröstköpte även en SUPERsnygg tröja till mig själv.

Nu sitter jag här och äter godis i sängen medan jag har två snarkade grabbar bredvid.

17/8 Bad med moster

Moster Karin har varit hos oss tors-lördag och i fredags kväll var det baddags för Alexander. Då kom Karin med den briljanta idén att hoppa ner hon också. Alexander har aldrig haft så kul i badet!


17/8 Kärlek

I juli när jag satt på bussen till jobbet  på måndagmorgonen hade jag inte tänkt så mycket på Victor på länge. Vi, eller rättare sagt jag hade bestämt att vi inte skulle träffas något mer, därför att jag blev så kär i honom redan från första gången han kysste mig, jag var livrädd för att falla stenhårt och att allt sen skulle rinna ut i sanden. Han skulle ju utomlands med sitt jobb, vara iväg i minst sex månader och jag var rädd att jag inte skulle klara av det. Jag avslutade vår relation innan den blev för seriös..
 
När jag gick av på stationen i Emmaboda så stod han där, i sina gröna kläder och var så snygg och perfekt som bara Victor kunde vara. Det blev så pinsamt, jag kände mig tvungen att gå fram och prata, kunde inte låtsas som att jag inte sett honom. Stelare konversation har nog aldrig funnits, vi kallpratade om väder och vind ett tag innan min anslutningsbuss kom, jag sa hejdå och satte mig på bussen. Jag såg att han tittade på mig och jag kände då att jag gjort mitt livs misstag när jag uteslutit honom i mitt liv. Jag gick fram och frågade busschaffören när vi skulle åka, han svarade "om tio minuter". Sprang av bussen och kastade mig i famnen på Victor, vi stod där och kramade om varandra, pussades så där trevande och nervöst och det var precis som i en film. Allt runt omkring oss försvann, då fanns bara Victor och jag och det var perfekt. Helt perfekt.

När jag sedan satt på min buss igen kändes allt annorlunda. Även om det skulle dröja ett tag innan det blev vi för alltid visste jag redan då, denna varma sommardag i juli, att Victor var den man som jag skulle dela mitt liv med.


16/8 Inte bara mamma...

Inte bara mamma håller på och övningskör i den här familjen nu förtiden!
Tack snälla moster för den fina bilen som blivit Alexanders favorit...
12/8 Spännande?

Äh det är ingen idé jag försöker. Har suttit här nu och skrivit en mening, raderat och börjat om. Har massor att skriva men det fastnar på halva vägen.

Alexander har iaf fått leka med en kompis idag, olle och sandra var här en runda. Mycket trevligt även om Alexander var livrädd till en början.

Har även hunnit med en långpromenad hem från Sibbahult, det gick bra så länge svärmor gick med mig, men sen när jag gick själv var det SÅ tråkigt. Jag önskar jag tyckte det var roligare.

Nu ligger jag här och äter choklad, i sängen, och väntar på att Victor ska sluta jobba.


10/8 Blandad kompott

I fredags var Olle och Heidi här. Heidi ska bli piga när hon blir stor, så jag tänkte jag kunde börja lära upp henne nu med en gång.


I lördags var Victor och jag på Öland med några vänner. Alexander fick vara hos farmor och farfar.


Dagen spenderades så här. Om ni undrar hur jag kan ligga på mage kan jag berätta att jag grävt ett hål i sanden där magen ligger. Smart va? :)


Vi missade den här biten som heter SOLKRÄM.


(Eller nej, det gjorde vi faktiskt inte. Vi smorde in oss ett par gånger, men vad hjälper det? Dessutom syns ganska tydligt var vi smort in oss korrekt och inte.)

Alexander gillar sin gåvagn, men frågan är om han fattat hur den ska användas?


Idag när jag öppnade köksskåpet hittade jag det här :)


Han är inte farligt lik sin pappa va?

10/8 Bara om min älskade väntar.

Om När Victor och jag gifter oss ska vi dansa till den här låten.


Ibland räcker orden inte till. Ibland kan inte ens de finaste orden eller gesterna i världen beskriva min kärlek till dig.
Du är mitt allt.

7/8 Söt!

Sötaste killen i hela världen!7/8 Hungrig.

Vad gör man om mamma inte fattar att man är hungrig?

Man tar saken i egna händer...

6/8 Farmor!

Och just det, tack snälla farmor och farfar för den fina bilen!
Han älskar den!
4-6/8 finbesök ur Alexanders perspektiv

Tipsrunda


Kollar kycklingarna med pappa


Upptäcktsfärd i Häljanäs


Picknick


Bad och sandlekSlappar efter maten


Frukost ute på altanen


4-6/8 Finbesök.

Vi har haft finbesök från Stockholm i ett par dagar. Victors gamla lumparkompisar Jonatan med sin fru Hanna och Rufus med sin flickvän Emelie hade tagit sig tid att komma ner och hälsa på oss.
Vi har haft kanontrevligt och har hunnit med hur mycket som helst på väldigt kort tid. I tisdags kväll när de kom åt vi Tacos och pratade gamla minnen (där jag inte hade så mycket att tillföra, ny i "gänget" som man är). Efter maten gick vi även en liten sväng och visade Långasjö. Igår började vi dagen med lite kroppsarbete, Hanna klippte gräset medan Victor och Jonatan grävde lite på framsidan. Sedan tog vi tag i den sista lilla vedhögen (så nu är allt inkört, GUD vad skönt). Sedan var vi lite kulturella och åkte till Klasatorpet, där vi bland annar gick tipsrunda. Alla (utom Rufus) hade så pass många rätt att vi fick en liten vinst, Hanna fick till och med två. Sedan stannade vi till och badade/hade picknick i Häljanäs. Mycket skönt i denna värmen! Vi hann även med en tur till Emmaboda innan det var dags att bege oss hemåt. På kvällen grillade vi och spelade lite kubb, och hann med att titta på Sunes jul. otippat kan tyckas, men kul var det! Idag hade vi en långfrukost innan det var dags för gästerna att åka hem (dock kom Rufus och Emelie tillbaka efter en stund, inte för att de saknade oss så mycket utan för att de glömt en av sina resväskor).

Dags för tipsrunda!
Picknick


Och bad


Slappande efter maten


Här kollar vi på gamla kort från tiden då killarna gjorde lumpen tillsammans


Frukost innan det var dags för hemresa


6/8 Note to myself

Om man är gravid och mer känslosam än vanligt ska man inte läsa igenom förlossningsberättelsen från förra förlossningen, man ska heller inte titta på filmerna från den.

Nu längtar jag, med tårar i ögonen.


3/8 Kom precis...

Alexander hade smugit in i skafferiet, och när jag ska gå in och hämta honom därifrån står han - mitt på golvet - utan att hålla i sig. I flera sekunder.

Dessutom har han fått en tand till idag. :)

3/8 Gräset är alltid grönare...

Ibland får man gräva djupt för att hitta sina favoriter.

3/8 Det var det här med sömnen.

De senaste dagarna har "sömn" varit det genomgående temat på Kyrkvägen. Vi har sovit, försökt att sova, försökt att få Alexander att sova och diskuterat sömn med nära och kära.

Alexander har under de senaste månaderna somnat och vaknat i vår säng. Han har fått sova mellan oss varje natt, kanske av lathet från vår sida - jag vet inte. Han har helt enkelt vägrat somna i sin säng, och eftersom vi också behöver sova (och blir väldigt trötta av en timmes kamp varje kväll) har han fått sova hos oss.
Det har varit mysigt, men så började vi fundera på hur det blir när lillasyster kommer till världen. Det är en sak att han sparkar på oss i sömnen, men en tvåveckors bebis klarar inte det lika bra. Hur blir det när jag ska amma i sängen på natten, kommer han vakna då?

Så vi tänkte försöka få honom att sova i sin säng. Men hur får man någon att göra något de inte vill? Vi försökte först att lyfta över honom till sin säng efter att han somnat i vår. Det fungerade dåligt, han vaknade ofta och de få gånger vi faktiskt lyckades så vaknade han efter någon timme och fick komma upp i vår säng igen.

Jag hade hört om den så omstridda 5-minutersmetoden och började läsa på för att se om det kunde vara något för oss. Överallt kunde man läsa om föräldrar som provat och tyckt det varit väldigt bra, men samtidigt fanns där föräldrar (som inte provat) som ansåg att detta är barnmisshandel och att det faktiskt finns bevis för att det skadar barnen psykiskt.
Vi valde att ändå prova, om än en modifierad version av metoden.

Vi valde att göra så här:
Efter välling och tandborstning och lite mys, får Alexander hoppa ner i sin säng, vi ger honom nappen, klappar om honom och säger godnatt. Därefter sätter vi oss i vår säng, bara en liten bit ifrån. Tappar han nappen eller ställer sig upp väntar vi en stund, sen går vi fram igen, och gör om proceduren (klapp, napp, kram, godnatt). Så håller vi på tills han somnar.

Första kvällen var katastrof. Han skrek och skrek, men efter ca 45 minuter la han sig ner och somnade. Andra natten gick mycket bättre, då tog det kanske halva tiden. Tredje, fjärde och femte natten tog lång tid, men han skrek knappt något alls. Dock har han vaknat alla nätter och velat komma upp till oss, något han fått efter en stund.

Så igårkväll. 12 minuter. Inget skrik. Sov HELA natten i sin säng, väckte mig klockan 8 idag på morgonen.

Seger.

2/8 Sjöliv.

I fredags tog vi på oss flytvästen för att tillsammans med vännerna "kåven" och "köttbullen" (egentligen Johan och Johan) ta båten ut till en liten ö i sjön Löften. Vi hade med oss lite matsäck och diverse fiskegrejer.
En mycket trevlig (och myggfri) kväll spenderade vi där innan det var dags att framåt elvatiden åka hemåt igen.
Resan började sådär bra då motorn till båten inte fungerade, men vi löste det som så att Johan fick ro ut (och det är en BRA bit). I motvind dessutom. Väl ute på ön installerade vi oss, tände en eld och slängde i metreven.
Denna kväll var det kvantitet före kvalitet, så jag vann metartävlingen med mina 6 fiskar (som var pyttepyttesmå, men vad gör det?)

Lite skeptisk i båten


Alexander ville inte sitta ner i båten


Jag fiskar


Alexander leker i den vackra ljungen
Korvgrillning


Fångsten. De sex minsta fick jag :)


Vi hade så trevligt att vi på allvarligt funderade på att åka ut en annan helg och sova över. Isåfall får inte Alexander vara med :)

RSS 2.0