29/1 Bilder...

Och här kommer lite nya bilder!

Alexander och moster äter tårta när jag fyllde år!



Alexander gör guacamole till sin pappa



Den mesta kryddan hamnade dock i håret!



Äter ostmacka till frukost



Äter potatismos och korv. Äta själv är det som gäller!



Gott!



Busar med moster!



Morfar och Eleonora



Alexander provar morfars skor!


29/1 Filmer...

tre filmer ifrån oss till er :)
Händer väl inte så mkt men så här har vi det om dagarna!

Här jobbar Alexander i köket!



Här tumlar han lite saker!



Och här är en film från häromdagen :)

29/1 Dumt!

Blogg.se fungerade inte igår så jag kunde inte lägga ut några bilder och filmer... Nu ska jag iväg på mitt lilla projekt men jag lovar..ikväll kommer det bilder o filmer :)

27/1 Projekt...

Usel uppdatering igen men denna veckan håller jag på med ett projekt som är gigantiskt, vad kan jag inte berätta än men det tar all min tid. Och mellan varven pluggar jag körkortsteori så det ryker om det, ska köra halkan på måndag och sen är det dags för skrivning och uppkörning.

Om ni ber snällt så kommer det nog ett inlägg imorgon med lite fina bilder...kanske en film också :)

22/1 Kan själv!

Äta själv är det som gäller här hemma nu, till 100%. Kladdigt blir det men han tycker det är så roligt!




Redan intresserad av datorn!



Duktiga killen kan dricka ur glas!


21/1 Baka baka liten kaka...

Vet ni vad vi har sysslat med ikväll?
Det här:







Det blev en dusch sen ;)


19/1 Blandat

Eleonora övar på att räcka ut tungan



Vi läser bok



Man kan gunga även om det är snö!



Två är glada iaf :)



bus!


19/1 Usel!

Som vanligt är det usel uppdatering på denna sidan :)

Börjar med att visa lite bilder från när Alexander står och diskar.
Han har ju fått göra det hos någon (nämner inga namn) och upptäckt hur spännande det är!








13/1 Syskon?



Amen, det är väl ingen tvekan va? :)


13/1 Det kommer mera...

Idag har Victor skrivit på faderskapet, skönt att ha det ur världen.

Här ligger Eleonora och myser



Alexander äter lite själv :)



Blåser på maten, precis så som vi gör!



Alexander tycker att Eleonora också ska smaka :)



Close-up



Läser lite :)


13/1 En ny dag!

Alexander har lärt sig att flytta på stolarna här hemma och det har öppnat en helt ny värld för honom! Nu kan han ju stå vid diskbänken, sätta på micron och hämta nappar ur skålen ALLDELES själv!

Vattenlek vid diskbänken



Kokar napparna som han hämtat.



Så om han har napp på alla kort framöver så vet ni varför :)


12/1 Och så var vi där igen...

Idag så bet han sig i tungan, rejält, när han föll baklänges från sin stol. Och vad har han lärt sig av det? Absolut ingenting, tio minuter senare var han där och klättrade igen.

Nu har jag turboduschat och ska gå och lägga mig innan den här huvudvärken tar livet av mig.

 


10/1 Bilder!

Och i vanlig ordning en serie bilder på veckan som gått!

Nybadad Alexander är ute och går med sin fina hund!



Eleonora är faschinerad av sin mobil



Alexander och jag lagar mat!



Syskonkärlek



Uppklädd inför resa till Kalmar (Helen, ser du att han har båda skorna och jackan?=)



Så här trött var Alexander idag innan lunch!


10/1 Otursdag!

Ja idag har det varit en riktig otursdag för Alexander. Efter frukosten tappade han balansen när han stod och lekte vid diskbänken, och det bar sig inte bättre än att han la handen mot spisplattan (som var varm då Alexander satt på den lite tidigare). Vi förstod först inte vad som hände och trodde att han slagit i huvudet, men efter ett tag såg vi att handen var alldeles röd. Lite senare på eftermiddagen såg jag att det började bli blåsor, en på varje fingertopp och två i handen. Stackars Alexander!

Efter lite (med betoning på lite) sömn och mat begav vi oss till stallet tillsammans med moster Helena. Vi skulle mocka och ta in hästarna för natten. Där mitt i allt lek och bus så klämde Alexander ett finger i ena boxdörren (rätt så rejält också, dörren var helt stängd när jag hörde att han skrek). Givetvis ett finger på den andra handen, så nu är han lite handikappad. Han lyckades klämma fingret mitt på leden och det är rejält svullet. Vi får se imorgon hur det ser ut, om vi behöver kolla det hos doktorn eller inte.

Efter en sån här dag är man trött såklart, så Alexander somnade tidigt vilket betyder tidig morgon imorgon... Men det kan jag väl gå med på, för efter att han somnat hann jag tvätta/torka/vika all tvätt och städa hela nedervåningen. Nu ska jag gå upp med gott samvete!

(Och just det, -2.0 kg för Victor och -1.9 kg för mig första veckan. Känns bra det här!)

7/1 Dumma blogg

Skrev ett långt inlägg innan idag om hur man får tiden att gå ihop när man helt plötsligt har två barn. Det inlägget ville tydligen inte publiceras utan försvann någonstans i cyber-rymden. Vad man kan bli arg ibland...

Hursomhelst... Idag har barnen badat uppe i stora badkaret. I vanlig ordning skrek den ena medan den andra vägrade gå ur badet. (Inte ens när han efter en halvtimme drog ur proppen så han satt där och huttrade i ett tomt badkar ville han upp till mig) Men jag har hört rykten om att han ska till Vattenpalatset på lördag med mormor och Madicken, så han ska nog få bada mera ;)

Nu är det dags för mig att ta tag i alla extrakilon. Två täta graviditeter sätter sina spår och 17.2 kilo ska bort innan jag är nöjd. Än så länge går det bra och jag tänker inte ge upp i första taget. Ny vägning på söndag och jag väntar med spänning. VV:s pointsräkning kör vi med här hemma, känns som att det är bäst och mest skonsamt för kroppen. När man ammar känns det inte så nyttigt att köra någon GI eller LCHF o allt vad det heter där man utesluter massa saker, då äter jag hellre lite av allt så att även Lillan får i sig det hon behöver.

Nu ska vi gå upp och lägga oss, tidigt för en gångs skull!

(och imorgon kommer Lucas hit och leker, det ska bli spännande att se vem som slår sig mest denna gången)

2009 var året.

Kanske dags för familjen Karlsson/Lindströms årskrönika...

Januari: Vi började bo in oss i huset, och målade klart det som skulle målas... Jag var i Ullared en sväng och handlade lite fint till Alexander (det kan man ju inte motstå). Jag passade även på att lämna lillkillen hemma med pappa och gick ut på krogen och roade mig lite.. Kan ärligt erkänna att jag mest saknade mina pojkar. I slutet på månaden fyllde jag år (23) och hela familjen fick maginfluensa. Eftersom vi hade kalas/inflyttningsfest samma helg smittade vi halva Långasjö med sjukdomen. Så kan det gå :) Alexander blev ganska dålig så vi fick även besöka farbror doktorn för första gången...Hemma från doktorn blev han så glad att han i bara farten lärde sig att vända från mage till rygg. Den sista dagen i månaden testade Alexander och jag skidutrustningen...

Februari: Alexander och jag åkte till fjällen en vecka och lämnade pappa hemma. Det var väldigt roligt, även om lillkillen sov mest :). När vi kom hem köpte jag en ny kamera och med den har jag tagit över 3000 bilder. Gissa vem som är med på de flesta? Moster Karin, jag och Alexander tog även en tripp till Kalmar som vi sent ska glömma (ni minns väl strulet med tåg och buss?) Februari var även månaden då Alexander fick smaka på "riktig" mat, majs och potatis var favoriten! Han kom även på hur man räcker ut tungan, något han slutat med nu som tur är.

Mars: Mars började med att jag mådde dåligt. Victor som är uppmärksam tyckte jag skulle ta ett grav.test. Det gjorde jag också, mest för att bevisa att han hade fel. Nu var det jag som hade fel och vi fick veta att tre skulle bli fyra... Alexander växte så det knakade och lärde sig massor med nya grejer. Suga på tummen, suga på tårna, rulla runt, använda gåstolen och mycket mer. I slutet på månaden trodde vi att jag fick missfall då jag drabbades av akuta magsmärtor, dessbättre var det bara en cysta som spruckit...

April: Var månaden när jag började jobba igen, så Victor fick vara hemma med Alexander. Dagarna bjöd på underbart vårväder så vi var ute väldigt mycket. Vi passade även på att avnjuta säsongens första grillning! Alexander "fyllde" 6 månader och lärde sig att sitta utan stöd. Sista dagarna i april var så varma att man kunde tro det var sommar. Alexander och jag roade oss för det mesta med att ligga utan kläder i skuggan på en filt och äta vattenmelon (och glass)

Maj: Och det vackra vädret höll i sig! Vi började kapa upp den otroliga mängden med ved som låg på tomten, vi köpte cykelsadel och invigde den med en tur till farmor och farfar. Alexander var på sin livs första marknad och så åkte vi till Linköping för att hämta hem morfar från sjukhuset. Dessutom lärde sig Alexander att dricka välling, och han började gilla mammas hemlagade mat ;)

Juni: Tänk vilket underbart väder! Vi var en del på Sturkö och Alexander satt mest i den fina gungan som morfar satt upp. Alexander fick sitt första blåmärke (i pannan) och sedan den dagen har han alltid ett blåmärke precis på det stället. Vi var på ultraljud i Växjö och fick titta på lillasyster för första gången. Alexander fick en liten kusin (som i och för sig inte är så liten) och så firade vi midsommar på Sturkö, det var härligt! I slutet på månaden lärde sig Alexander att krypa och att resa sig upp mot möbler. Victor fick rycka ut och släcka bränder med hemvärnet och då flydde jag och Alexander till Sturkö för semester en vecka.

Juli: Började med en veckas semester på Sturkö. Vi badade i havet och åkte båt och åt glass och mådde allmänt gott :) Vi firade Moster Helenas 25-årsdag och ungefär då fick Alexander sina två första tänder. Vi var på traktorrace, målade om Alexanders rum och så vann vi en fototävling! Vi lekte mycket tittut och fick sätta upp grindar då Alexander gärna ville gå upp för trappan. Vi var mycket ute i skogen och plockade svamp, ja mycket svamp blev det och vi har fortfarande frysen full trots idogt svampätande! En händelserik månad :)

Augusti: Vi tröttnade på att ha en vild bebis mellan oss i sängen och försökte få Alexander att sova i sin egen. Efter lite skrik och gråt gick ju det galant! Vi fick finbesök från Stockholm och hann under den korta tid de var här med att både bada, vara kulturella och jobba lite. Victor och jag åkte över till Öland en lördag och solade lite, det var då vi brände oss så förbannat. Augusti var även den månaden jag backade över vår fina barnvagn.  Alexander lärde sig att stå utan stöd, vi köpte en tvillingvagn i väntan på lillasyster och så var vi på en härlig kräftskiva! Vi tog även tag i barnmatsburkproblemet och slutade helt enkelt att köpa mat på burk, och Alexander fick snällt äta vår mat. Det gick ju galant!

September: I början på september bodde moster Karin här en vecka och då bestämde sig Alexander för att börja gå! Sedan firade vi kusin Heidis 5-årsdag! Vi jobbade på både Victor och jag, precis som innan. Magen växte så jag trodde den skulle spricka och ändå var det ju lång tid kvar. I slutet på september var jag på mitt första dop, när kusin Olle döptes här i Långasjö kyrka.

Oktober: I oktober var det mest jobb och födelsedagar som gällde. Victor jobbade heltid och jag 60% så vi sågs knappt mer än i dörren. Då släkten verkar vara dåliga på planering firade vi även en massa födelsedagar, Farbror Jacobs, farfar Björns, Victors och såklart Alexanders! Tänk att vår lille plutt redan fyller år. Vädermässigt var även denna månaden helt okej, så vi var mycket ute i trädgården... Annars kändes oktober mest som en enda lång väntan. Väntan på lillasyster, på kylan och vinter och mörket, på julen, ja på det mesta.

November: I november var jag mest tjock och gick o väntade på att bli av med magen. Familj och vänner var kanonfina och ställde upp och var här och hjälpte till med allt möjligt jag tyckte var jobbigt pga. av magen. Sällskapet var väldigt behövligt. Fint folk kommer sent med tillslut så kom hon, vår älskade lilla unge. Sedan hände inte så mycket mer, vi mest mös här hemma.

December: December var som den brukar. Stress inför julen, julfirande och nyårsfirande och Lucia-konsert i kyrkan. Enda skillnaden var att vi denna gången var fyra :) Vi började med renoveringen av Eleonoras rum, ett projekt som blev större än det först var tänkt...


2/1 Nytt år

Då var det dags för ett nytt år! Det nya året välkomnade vi här hemma tillsammans med goda vänner och god mat. Alexander hade två lekkompisar här och det busades rejält innan de två yngsta somnade vid tio. Eleonora var lite orolig men somnade gott runt elva. Vid tolvslaget skålade vi i champagne och i vanlig ordning gav vi massa löften som vi aldrig kommer hålla. Jag har dock två nyårslöften men de håller jag för mig själv...

På nyårsdagen var vi ute i Harebo hos Johan och isfiskade. Det var kul tyckte både vi och Alexander, som dock hade svårt att låta bli att "plaska" i vattnet.

Här är några bilder från isfisket... (Obs, jag tog den största gäddan!)


















RSS 2.0