31/5 Sommar!

Imorgon är det officiellt sommar. Tänkte ifall någon glömt bort det. Typ väderguden!

Bjuder på två underbara bilder idag!

Alexander trivs på farfars rygg!Och grabbarna dansade skiten ur allt motstånd!


25/5 Uppdatering i sjukstugan!

Alexander är fortfarande inte bättre, och inatt verkar det som att det runnit var ur örat.
Om två timmar ska vi till doktorn och på ett sätt hoppas jag att det är inflammation så han kan få penicillin och sedan bli bra.

Jag är så trött på den här skiten nu!

24/5 En helt vanlig lördag...

Alexander är sjuk igen! Just nu ligger han på soffan och sover. Han fick feber i förrgår kväll men verkade rätt pigg igår morse. Framåt lunch märkte vi att han inte alls mådde bra (då var vi i Harebo och snickrade lite på karnevalsvagnen) och när vi kom hem hade han 40.4 i temp. Han fick lite alvedon och somnade om. Halv tio hade han 40.7 och då började jag bli orolig. Men det gäller att ha is i magen, vi lät honom sova vidare och idag hade han "bara" 39.6. Kanske är tredagarsfeber den här gången?
Nog om tråkigheter...

I lördags morse åkte vi ut till Sibbahult för att ge hundarna mat åt farmor och farfar som var iväg på lite semester. När vi släppte ut hundarna ur hundgården blev de så glada att vi bestämde oss för att ta med dem på en promenad! Rundan tog ungefär en timme och Alexander gick själv lite mer än halva vägen! Kanske för att han fick...

hålla i Tors koppel

Eleonora gillar också hundarna...väldigt mycket!

Och här kommer världens charmigaste bild på världens charmigaste barn som lastar grus i skottkärran.och här kör han fyrhjuling hemma hos david!


23/5 Grattis!

Idag säger vi grattis till lilltösen på sexmånadersdagen. Hur kan tiden gå så fort?

En dag...

182 dagar


21/5 Sthlm

Jag lovar, bilder från Stockholmsresan kommer!

men inte idag...


21/5 Bilder.

Måste ju be om ursäkt för den hemskt dåliga uppdateringen, men jag har helt enkelt inte haft tid.
För att gottgöra er kommer här en hel uppsjö med bilder från tiden som gått sen sist.
Måste även berätta att tokfian Eleonora börjat resa sig mot möbler, inte ens ett halvår fyllt. Eller har jag sagt det innan? Hur som helst, hon är inte klok och hon ger oss både magsår och gråa hår.
Nu kommer bilderna:

Eleonora leker hundAlexander sitter på "kontoret"


En mycket upptagen man!


Alexander och Victor klipper gräset


Det var jättespännande!


Eleonora tar sig mer och mer friheter. Här leker hon med låtsasmaten!


Alexander avgudade moster Karin redan som liten. Eleonora är väl inte lika frälst! ;)


Och hon visar sitt missnöje väldigt tydligt!


Moster Helena och Alexander leker med duplot hemma hos mormor. Gammelmormor, gammelmorfar och mammas (min) kusin var här och hälsade på och då ville vi gärna hälsa på!


Men Alexander får lite myror i brallan av att vara instängd i en lägenhet, så han och moster gick ner och gungade en stund.


En dag var vi ute i Harebo för att spika lite på vår karnevalsvagn (jodå, vi ska vara med där) och då passade Alexander på att provköra Tobias vrålåk. Han gillade den, men tyckte den behövde tvättas!


Han hjälpte även Tobias med att spika...


Eleonora blev hungrig och smarta jag hade för mycket varmt vatten i. Men det löste vi det också :)


Eleonora fattade tyckte om Stina!

Fruktstund i soffan är numera rutin på vardagar när Victor jobbar, det är mkt uppskattat!


Eleonora försöker sno en bit banan!

Men det tyckte inte Alexander om.Syskonen!


Häromdagen fick jag ett ryck och sorterade alla barnkläder. Mycket kläder blir det!Alexander ville klä på sig lite, och det fick han. Byxor strl 56, tröja 68. (han har 92).Tornbygge med moster.Vi åkte ut till Sibbahult en dag och tittade på kossorna...och hästarna...


och Alexander hjälpte farmor att planteraEleonora låg och knaprade på trädgårdsslangenVisst ser det ut som att han dansar?Här häller han vatten i skottkärran...för att sedan fylla den med grus.Klädprojektet fortsätter, här hjälper lillan tillDet var nog allt för den här gången! :)


21/5 Uppdatering mjölkallergi...

Ända sen vi fick veta att Eleonora är allergisk mot mjölk har vi fått "gå i skolan" lära oss massor om vad som innehåller mjölk, vad hon kan och inte kan äta. Vi har även lärt oss den hårda vägen (hon har ju fått i sig mjölk två gånger - senast nu häromdan när hon smög in i skafferiet och började knapra sourcream-chips) att hon är väldigt känslig vilket vi inte trodde från början.
Nu börjar jobbet med att verkligen lära sig VAD som innehåller mjölk, vad som kan vara mjölk fast det inte står i innehållsförteckningen (typ kasein och kaseinat eller E240) och att försöka städa upp här hemma så att olyckorna inte blir fler. Det är inte lätt i början, men jag tror att när man väl fått in rutinen så går det lättare.
Till exempel fick jag veta att Emmagårdens bröd är mjölkfritt så det kommer vi att handla där! (Eloge till er).

Vad händer då när hon får i sig mjölk? Hon får ont i magen, hon skriker och har svårt att komma till ro. Hade man inte känt henne och vetat hade man nog trott att hon var övertrött. Hon får även eksem - som blossar upp ganska så snabbt. Tog bilder efter pastaincidenten för att kunna jämföra om det blir fler gånger, så här såg hon ut då:Men även om många kan tycka synd om oss för att det är "jobbigt" med en allergi, så tycker vi mest att det är skönt att äntligen få veta vad som är fel och äntligen ha en glad och nöjd liten tjej...


11/5 Sigge!

Jag har följt den här  familjens kamp ända sen lilla Sigge föddes.
Nu när de äntligen fått en diagnos och börjat drömma om ett liv hemma i "hemmahuset" så går inte kommunen med på bostadsanpassning, det är för dyrt helt enkelt. 

Nu uppmanar jag ALLA som läser detta att gå in här och skriva på!

Har ni facebook tycker jag ni ska gå med i gruppen "låt Sigge få komma hem till hemmahuset"

11/5 Time goes by...

Då var det dags att plocka bort kläderna i strl 68 och ta fram de i 74. Jag kan inte hjälpa att jag blir sentimental - tiden går ju alldeles för fort!Ps: Bilder från Stockholmsresan kommer :-)


10/5 Stängt pga sjukdom!

Vi har varit sjuka här. På riktigt. Först fick Alexander ögoninflammation. Sen fick Eleonora maginfluensa och smittade hela familjen. Sen var det dags för henne att få ögoninflammation också. Och så lite feber och halsont och en hemsk hosta på det. Vi tycker det är toppen att Alexander börjat på dagis och drar hem all möjlig skit. Men nog om det.

Det har hänt mycket sen vi hördes av sist. Massor med bilder är tagna och jag vet inte riktigt var jag ska börja.
Jag tror jag börjar så här:

Tänk att ett litet barn kan stöka ner så mycket...Alexander provar mina glasögonEleonora och jag har en djup diskussionBusungen :-)Familjen Karlsson däckade i maginfluensa.Alexander "plockar" blommor!Barnen bygger tornAlexander får åka traktor för första gången. Gissa om han var glad!

Eleonora har smugit sig in under Alexanders stol. Tyvärr låg det lite matrester där som hon åt så hon blev ganska dålig. Mjölkallergin är värre än vi befarat!Hilmen var alldeles underbart vacker häromdagen. Var tvungen att ta kort på den.


5/5 Onda ögat.

Behöver nog inte skriva något om detta klipp - titta och njut!


RSS 2.0