29/3 Första orden!

Eleonora har börjat prata så smått. Hon har ju sagt pappa i en evighet, men inte mamma en enda gång! Men så idag, ÄNTLIGEN så ropade hon på mig "Maaaammaaaa". Det var ljuvligt :-)
Hon har även sagt ett par andra ord innan, Hej, Tack, Katt och Nej. Och nu kan hon även säga (oväntat) Traktor! Hon är så söt, vi har en bilderbok och hon bläddrar blixtsnabbt fram till sidan med alla fordon, pekar på traktorn och säger "Tatto". Så nickar hon stolt på huvudet, liksom "jag VET att det heter så". Älskade lilla trollunge.

Annars är det lugnt här hemma, eller lugnt är väl en överdrift. Vi har väldigt mycket just nu, nästan så man mår illa ibland. Är det inte bröllopsplanering så är det möten, extrajobb eller träningar. Victor och jag ses inte helt mkt, men då tröttnar vi åtminstone inte på varandra :)

Idag har vi hunnit vara ute en stund på eftermiddagen, som alla andra dagar. Vi är ute varje dag, skönt både för oss och barnen.

Sandlådan är en favorit, särskilt hos Eleonora. Hon kan leka själv där i timmar!

Alexander har plockat en blomma till mig!Koncentrerat grävande!

Titta på min fina traktor!


23/3 Just det!

Idag när jag hämtade barnen på dagis pratade jag en stund med två ur personalen. De berömde Eleonora så mycket, hon är så sprudlande glad jämt, hon leker jättefint både i grupp och själv och hon äter så himla fint, slänger inget på golvet och använder skeden och gafflen rätt.

Så nu undrar både victor och jag, har dom förväxlat vårt barn med ett annat???

23/3 Blandade bilder

Ute på promenad med dockan!

Provar brorsans cykel!

Kreativitet på Kyrkvägen.Eleonora efter att hon druckit upp hela glaset med vattenfärg

Två sjuka barn vilar på soffan

Tar igen sig efter en hård dag på isen


23/3 Flickan som talar hästar.

Eleonora är helt galen i djur. Så fort vi är ute och ser en hund, eller en katt eller en fågel för den delen, så springer hon efter. När det är djur på TV:n ställer hon sig framför och hoppar och klappar händerna.
Vi har tre hundar här hemma som man kan dra efter sig, de går hon med hela dagarna.

Så det var väldigt roligt när vi var ute i Sibbahult i söndags, och ute på promenaden mötte vi Berit som följde med och visade kossorna och kalvarna i ladugården. Vår lilla blyga flicka (som springer och gömmer sig så fort en annan människa tittar på henne) nästan sprang in och klappade. Till och med jag tycker att kossor är lite väl stora, men det brydde hon sig inte om. Vi hann även med att titta på katten, hundarna, hönsen och hästarna.

Så ja, det får bli ett djur eller två även i detta hemmet om ett par år. (Till pappans lycka)

Men Alexander, han gillade traktorn bäst. Och den där mojängen man matade ut ensilage till korna. Han kunde snabbt konstatera att djuren inte var nåt för honom (även om han var nyfiken). "Jag vågar inte klappa" sa han bra, och gick vidare :-)


13/3 Matglädje!

Vi har haft lite problem med maten här hemma på sistone. Barnen har inte varit särskilt hungriga (vilket i perioder ju kan vara helt i sin ordning), det har mest krånglats och kastats mat på golvet osv. Så när det var inskolning så fick jag se matsituationen med andra ögon. Här hemma har vi valt smörgås och sen lagt på pålägg innan vi dukat fram. vi har hällt upp vatten/mjölk och vi har lagt upp maten på tallriken. På förskolan får barnen vara med och själva ta för sig.

Så vi provade här hemma, vi köpte lite olika sorters bröd och knäckebröd och la i frysen för att sen ta upp ett par i taget, vi lät barnen själva välja vilket bröd, vad de skulle ha på osv (och sen att de ALLTID väljer samma pålägg spelar ju ingen roll så länge de själva får välja). De får hjälpa till att hälla upp både mat och dryck, välja grönsaker och tillbehör.

Och herregud vad de äter! Det går som en dans numera, till och med grönsaker! Tänk att så lite kan göra sån skillnad :-)

Egenkomponerad måltid med rester vi hade i kylen, hamburgare med bröd, spagetti och falukorv. Majsen har han redan ätit upp)

mm vad gott!


10/3 Kusin William

Eleonora har hittat en ny favorit, nämligen kusin William. Även Alexander gillar honom men är mer tillbakadragn, han är väldigt försiktig mot "bebisen"


9/3

Nu har Eleonora skolats in på förskolan och det har gått hur bra som helst :)
Det känns toppen att ha börjat jobba igen och jag kan väl erkänna att det nog blir ganska lätt att vänja sig vid mina härliga tider (jobbar 7.30-11.30)
Vi har väl även haft vår dos av sjukdom för ett tag, känns som om vi har varit med sjuka än friska sen årskiftet. Men vi hoppas att det vänder nu när solen kommer :)


För en tid sen var vi nere hos Moster helena och kim och hälsade på. Kim är med i brandkåren och brandbilstokiga Alexander var helt salig när han fick följa med till brandstationen! Låter bilderna tala för sig själv :)


RSS 2.0