Problem

Som ni ser har jag lite problem med ordningen på bilderna, vet inte varför det blir så här när jag bloggar från mobilen. Ska försöka hitta felet :)


25/2 stadsbesök!

Häromdagen när vi skulle åka till Tingsryd och bada så startade inte bilen... Den där jävla skitbilen säger jag alltså :) så idag när vi vaknade och det var så fint väder passade vi på att förena nytta med nöje. Vi åkte in till Kalmar för att köpa lite delar till bilen, och så åt vi på McDonalds :) när vi var mätta och glada åkte vi in till stan och handlade lite, bland annat lite nya fiskar till akvariet. På de sista bilderna visar Eleonora hur fort hennes humör kan vända, bilderna är tagna med typ två minuters mellanrum och anledningen till hunörsvängningen berodde på en slängd äppelbit! Men först en bild på en lycklig Donna som äter lunch!


23/2 vattenfärgsbus!

Häromdan ville barnen måla med vattenfärg. Sagt och gjort! Som ni kan se på bilderna spårade det ur lite grann :)


22/2 första!

Igår morse satt vi och ritade lite innan dagis. Eleonora ritade sin första huvudfoting :) på eftermiddagen fortsatte vi med målandet och då ville inte Alexander vara sämre så han målade en han också. Eleonoras är överst!


Fredagsmys!

Idag när vi kom hem från dagis tyckte Alexander att vi skulle äta hamburgare, så när Victor kom hem från träning så blev det så. Framför TVn till och med, så busigt! Barnen var trötta och somnade ganska snabbt efter maten, skönt för två trötta föräldrar. Imorgon blir det isfiske i harebo! Måste bjuda på en bild från i morse när barnen kollade barnprogram från första parkett!


8/2 Oväder?

Alexander är feberfri idag men hemma från dagis. Jag försöker jobba hemifrån men det är lättare sagt än gjort :) Just nu kollar vi på film och Alexander är utrustad med paraply "så det inte ska regna på mig". Att det är minusgrader och vräker ner snö ute verkar han ha missat :)


Testar

Provar att blogga från min nya telefon :) vabbar med den här sjuklingen idag!


4/2 Vår lilla konstnär.

Eleonora älskar att rita! vi kan inte ha ett papper liggandes utan att hon måste kladda på det. För ett tag sen så ritade hon en elefant (faktiskt jättefin) direkt på köksbordet och när jag frågade varför så svarade hon helt ärligt "Fanns inget papper". Hon är ganska "duktig" (gillar inte det ordet egentligen) och ritar noga och precicist med helt rätt grepp på pennan. Återstår att se om hon blir en ny Picasso eller inte!På denna bilden har hon färglagt några huvudfotingar som vi hjälpts åt att göra (jag gjorde dom och hon konstaterade att jag glömt öronen, så det var hon tvungen att rita dit). Hon har dessutom skrivit "åtta tio tio"

Här har hon kopierat min handlarlista!

4/2 Roliga saker som Alexander har sagt.

Dom jobbar med bokstäver på förskolan. Alexander berättar för fröknarna att han är på Alfons Åberg, pappa på valen och Eleonora på ekorren. När fröken frågar vad mamma är svarar Alexander: "Hon är en häxa."
Fröken försöker förklara att mamma också är på Alfons men Alexander är envis "Nej Kristina, hon är faktiskt en häxa"3/2 (10/1) Första snön!

Helgen efter nyår åkte Alexander med mormor och moster upp till Värmland för att hälsa på min moster och mitt kusinbarn Marcus. Där uppe var det snö och Alexander hade åkt pulka och gjort snöbollar. Gissa om han blev besviken när han kom hem och såg att här inte fanns någon snö! Men så kom den ju till slut, och eftersom vi visste(enligt SMHI) att den bara skulle ligga över dan passad vi på att både åka pulka och göra snögubbe och snölykta :) Det gäller att vara effektiv!2/2 (19-24/12) Julen!

Redan vid andra advent när vi satte fram alla tomtar började Alexander tjata om en julgran. Vi tyckte det var lite tidigt att sätta in en så han fick snällt vänta några dagar.
Så en dag åkte han och pappa Victor iväg för att hugga oss en fin gran som vi sen kunde klä. Barnen hängde kulor för glatta livet och det blev så fint, så fint!
När Victor och jag var inne och gjorde den traditionella julhandlingen i Kalmar hittade vi jättefina tomtekläder till barnen. På det nedersta kortet bad jag barnen att le lite :)
Dan före dopparedagen var morfar, moster Karin, moster Helena, Kim och William här och firade. Höjdpunkten var såklart paketutdelningen!
Musikermorfar var såklart tvungen att prova gitarren!
Massor av paket och massor av glada barn (och vuxna)


På julafton var vi hos farmor och farfar i Sibbahult och tomten kom faktiskt på besök!
Alexander ville mer än gärna prata med tomten medan lillasyster tyckte han var en otäck farbror :)


Barnen fick alldeles för många paket vilket medförde att vi fick plocka undan lite leksaker här hemma så allt skulle få plats! Tur det bara är jul en gång om året :)

RSS 2.0