21/5 Uppdatering mjölkallergi...

Ända sen vi fick veta att Eleonora är allergisk mot mjölk har vi fått "gå i skolan" lära oss massor om vad som innehåller mjölk, vad hon kan och inte kan äta. Vi har även lärt oss den hårda vägen (hon har ju fått i sig mjölk två gånger - senast nu häromdan när hon smög in i skafferiet och började knapra sourcream-chips) att hon är väldigt känslig vilket vi inte trodde från början.
Nu börjar jobbet med att verkligen lära sig VAD som innehåller mjölk, vad som kan vara mjölk fast det inte står i innehållsförteckningen (typ kasein och kaseinat eller E240) och att försöka städa upp här hemma så att olyckorna inte blir fler. Det är inte lätt i början, men jag tror att när man väl fått in rutinen så går det lättare.
Till exempel fick jag veta att Emmagårdens bröd är mjölkfritt så det kommer vi att handla där! (Eloge till er).

Vad händer då när hon får i sig mjölk? Hon får ont i magen, hon skriker och har svårt att komma till ro. Hade man inte känt henne och vetat hade man nog trott att hon var övertrött. Hon får även eksem - som blossar upp ganska så snabbt. Tog bilder efter pastaincidenten för att kunna jämföra om det blir fler gånger, så här såg hon ut då:



Men även om många kan tycka synd om oss för att det är "jobbigt" med en allergi, så tycker vi mest att det är skönt att äntligen få veta vad som är fel och äntligen ha en glad och nöjd liten tjej...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0