14/12 A-barn

När man får barn så börjar man genast att jämföra och det börjar redan på BB. Man jämför födelsevikt, hur mycket hår som finns på huvudet. "Hade din gulsot?, Ja det slapp vi, men vår ville ju inte äta. Jaså din amning fungerade inte, det gjorde vår" Bla bla bla. Det fortsätter när man kommer hem. Man kollar med andra som fått barn "sover din också hela nätterna? Jaså inte, det gör minsann vår lilla klump" Jag kan fortsätta i all oändlighet, man jämför vilken klädstorlek som används, hur ofta bebisen bajsar osv osv. På föräldragruppen blir det värre. Man kollar i smyg och gråter inombords för att Emmas bebis redan kan krypa medan vår inte ens kan sitta upp själv. Likadant är det på öppna förskolan. Och i kön på ICA (jo för damen bakom berättade att hennes son kunde gå redan när han var tio månader). Det är helt sjukt egentligen, och den här "jämförelsesjukan" gör ju inget mer än gör redan oroliga föräldrar oroligare.

Vi kan ta Alexander som exempel. Han pratar inte. Eller jo, han pratar HELA tiden men vi förstår inte ett ord. Han säger "där" men det är också det enda. Inget mamma, inget pappa, inget titta eller lampa eller vad tusan nu barn ska "kunna" säga när dom är över året. När man pratar med andra föräldrar verkar det som att vårt barn är konstigt på något sätt. För "alla andras" barn säger mamma när dom är 10 mån, de kan rabbla alfabetet strax efter och kan säga nationalencyklopedin på ettårsdagen. Nu är det ju inte så illa, men ni förstår poängen.

Men vi är inte ett dugg oroliga. Alexander är nämligen väldigt smart. Ett A-barn helt enkelt. (Se ironin mellan raderna) Han kommer bli något stort den pojken! Han kan hämta strumpor om man ber honom, han hjälpte Victor att lägga vattenflaskorna i väskan idag, han har lyckats klura ut hur man öppnar barnsäkringen på skåpen och häromdagen när han satt och lekte med nappskålen så sorterade han bort alla Eleonoras nappar och la sina för sig. Som sagt, han är så smart den pojken.

(Och vilka sjuåringar kan inte prata eller gå, förresten?)

Geniet in action!


Kommentarer
Postat av: Cina

Visst är det hemskt att man ska bry sig så mycket om vad alla andra tycker hela tiden! Huvudsaken är ju att det funkar.

2009-12-15 @ 11:55:36
Postat av: Anna

JA! Men visst har jag rätt? :)

2009-12-15 @ 13:04:40
URL: http://alexandersliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0