30/12 IKEA igen!

Idag har Alexander, jag och moster Helena varit i Kalmar hela långa dagen för att gå på mellandagsrea och bara mysa.
Jag hittade massor med fina kläder till Alexander för grymt låga priser, så nu har han en helt ny garderob. Visserligen är det inte ett tacksamt jobb att köpa kläder till honom, för om han inte spyr ner dem direkt så blir det för små så snabbt.

Nya skor (helt meningslösa men åh så söta!)


När vi shoppat klart åt vi lunch på Ernesto, och Alexander spanade in deras häftiga kristallkronor (som glittrade SÅ fint).
Sedan begav vi oss till IKEA för att inhandla lite saker till Alexander blivande rum.
(Tror det var sjätte besöket för Alexanders del, han är åtta veckor)
Vaggan vi har fått låna är så hemskt fin, men börjar nu bli för liten. Alexander dunkar i väggarna med både händer och fötter när han sover, så jag tyckte det var dags att köpa en riktig spjälsäng.
Köpte även en stol till honom, som han är lite för liten för än, men som snart kan komma till användning. Han fick prova den en liten stund igår och gillade den skarpt! Hittade även en skallra till honom, och den var VÄLDIGT häftig tyckte han. Ända tills han tappade den i golvet och glömde bort den.

I nya stolen


Med skallran "Flodis" (visst har hans leksaker fina namn?)




Och den nya fina sängen




Hittade även denna på Citygross, den har absolut inget att göra i denna bloggen men tyckte den var så ful så jag var tvungen att föreviga den på bild :)


28/12 Fondue hos farmor.

Idag var vi hos farmor och farfar och åt fondue. Eller ja, Alexander åt inte men vi gjorde. Hemskt gott!
Alexanders favoritkusin (dock har han bara en)  Heidi var där och lekte lite med honom.
Det verkar som om Alexander uppskattar en människa i (något sånär) hans storlek. Inte konstigt kanske, när vi vuxna ser ut som jättar i hans ögon.

Alexander och Heidi leker


Hela familjen Karlsson/Lindström fastnade på kort



27/12 Morfars födelsedag!

Idag har vi firat morfar som blivit ett år äldre.
Vi åt thaimat som vi beställt och gottade till det med TV-tårta till efterrätt.
Mot slutet på kvällen spelade vi monopol, sådär kul tyckte Alexander som inte längre fick allas uppmärksamhet.
Mormor kom till undsättning och gosade till det ordentligt, något lillkillen uppskattade!

Tiden rann iväg och Alexander somnade inte förrän halv ett, så jag gissar på att vi får sovmorgon imorgon.

Alexander busar med moster


Myser med gammelfarbror Anders


Födelsedagsbarnet och Alexander


Han gillar sin mormor...


Måste ju vila också.



26/12 Tvåmånadersdag.

Nu är lillkillen två månader. Tiden går så himla fort (som den ska göra när man har roligt).
Det märks att man har kommit in i rutinerna som "förälder", jag är inte längre lika panikrädd så fort han börjar skrika, jag kan gå till affären även om han inte precis har ätit och vi har lärt oss vad hans skrik och läten betyder.

Den första tiden som nybliven förstagångsförälder är ju alltid lite skakig, det tror jag alla föräldrar kan intyga. Man är livrädd för att göra fel och för att inte klara av det. Man är rädd att det ska vara så jobbigt som alla säger, och att man aldrig ska få sova. Jag kan erkänna att de första två veckorna gick jag och Victor omkring som två zoombies, vi var helt slutkörda och undrade om det alltid skulle vara så här.
Men så jobbigt som alla säger att det är, det tycker jag inte att det har varit.
Visst har jag undrat ibland vad tusan jag har gett mig in på, men det tror jag de flesta gör.
Så kommer där ett litet leende eller ett svarsljud från det lilla livet, han kanske vrålskriker i mormors famn och blir lugn när han får komma till mig, då känner man plötsligt att man är världens bästa mamma.

Jag tror att de här känslorna är särskilt vanliga hos en "ung" mamma. Jag får väl ändå ses som det, med mina 22 år.
Man är så rädd att folk ska döma, "kan hon verkligen vara mamma, hon som är så UNG" och man är så rädd för att bli synad i sömmarna. Man måste göra allt perfekt, man får inte glömma zinksalvan när man byter blöja, det måste rapas rätt och ammas rätt. Och om man som jag gett upp amningen för att varken jag eller Alexander trivdes med det, så är man rädd för att bli dömd för det. Kläderna får inte vara för små eller för stora, och han ska sova i egen säng, absolut inte i våran. Vi får inte lämna bort honom för ofta och han måste ligga ordentligt nerbäddad om vi ska ut när det är kallt.
Ja listan kan göras lång...

Något jag fortfarande förundras över, är hur man kan älska en liten person så otroligt mycket att man skulle kunna göra precis vad som helst för den, ja verkligen precis vad som helst. Vi har ju precis lärt känna varandra, och ändå älskar jag honom mest av allt.

Nu när man inser hur fort tiden går, börjar jag genast oroa mig för när han är 15 och ska på fest med kompisarna.
Tänk om han dricker hembränt och blir medvetslös, om han hamnar i slagsmål och får åka till sjukhuset eller blir tagen av polisen? Usch ja, det får bli senare bekymmer.


Favoritkillen nummer 1!

23-25/12 Julfirande

Dagen innan jultomten kommer, kallas ju av många för "lilla julafton" Den firade vi i vårt nya hus tillsammans med min familj. Alexander var dagen till ära klädd i skjorta, som vi har fått låna av pappas kusin David.

Alexander med moster


och moster


myser i morfars knä


Julaftons morgon tillbringade vi hos farmor och farfar i Sibbahult.
Vi åt julfrukost och myste med farmor, farfar, kusin Heidi, farbror Jacob och "faster" Hanna.
Alexander sov mest hela tiden, vi var ju tvungna att gå upp tidigt och det var han inte riktigt van vid.
Vid julklappsutdelningen var han dock vaken, men han var inte särskilt intresserad av sina paket.

Trött nisse sover i farmor och farfars soffa


Alexander syns knappt för alla paket!


I farmors trygga famn


När vi var klara hos farmor och farfar bar det iväg hemåt igen, men bara för en kort stund. Vi åkte vidare till mormor för att öppna ännu fler paket. Alexander fick VÄRDLENS finaste Adidas-jacka av moster Helena och Johan. Tusen tack!

Hos pappa, lite missnöjd med kostymen


Efter klädbytet var vi lite gladare


Sista stoppet för kvällen blev på Plangatan hos mammas farbror Anders.  Där myste vi en stund med "gammelfaster" Kerstin och gammelfarmor innan det var dags för den lilla familjen att åka hem. Det blev en väldigt lång dag för oss alla, och vi somnade gott i sängen alla tre.

Med Kerstin...


och gammelfarmor..


På juldagsmorgonen var vi alla lite trötta, så det blev en rejäl sovmorgon.
När vi ätit frukost kom farmor på besök, hon hade gått ända från Sibbahult för att hälsa på. Vi bestämde oss för att gå med henne tillbaka för vi tyckte vi behövde lite frisk luft och motion efter all julmat. Väl hos farmor och farfar fick vi lunch, och sedan traskade vi hemåt igen. Efter den nästan en mil långa vandringen var vi alla helt slut, så vi hamnade tillslut på soffan, där vi tittade på film innan vi gick och la oss.

Mysmorgon


Såhär trötta var vi efter den långa promenaden.




22/12 Julbad och besök på morfars jobb

Idag var det dags för tvåmånaders-besöket på BVC. Alexander har vuxit som han ska, och följer kurvorna exemplariskt. Nu väger han 5500 gram och är 59 cm lång.
Efter besöket på BVC åkte Alexander med mamma, moster Karin och moster Helena till Tingsryd för att inhandla diverse förnödenheter inför julhelgen, samt panikköpa en julklapp till pappa Victor. Det blev en verktygslåda och en flanellskjorta som pappa blev väldigt glad över.
På väg hem från allas vår favoritaffär Börjes kom vi på att vi ville hälsa på morfar på jobbet.
Alexander trivdes som fisken i vattnet på morfars skrivbord. Men om det var morfar eller Alexander som uppskattade besöket mest låter jag vara osagt. Glömde tyvärr min kamera så det blev inga bilder på det.

När vi kom hem var det dags för ett julbad. Alexander har ju som sagt börjat uppskatta baden mer och mer. Tur tycker vi, så vi slipper ha en skitgris här hemma :)

I badet


När vi badat klart blev det pyjamas på och mys i soffan med pappa

18/12 Gammelmormor på besök

Idag har vi på Kyrkvägen fått slipa våra kunskaper i det norska språket, gammelmormor Berit och gammelmorfar Vidar har varit här på besök. De hade rest ända från Oslo för att hälsa på vår guldklimp. Med sig hade det Rune och hunden Kaos, som inte riktigt visste om han skulle tycka om Alexander eller ej.
Mormor Vera var också med och vi julfikade och myste. Vi hann även med att titta på Allra sista avsnittet av allas vårt favoritprogram "bonde söker fru"

gammelmormor, mormor och Alexander


Alexander myser med gammelmormor



17/12 Bonde söker fru!

Idag var som bekant finalen i Bonde söker fru. Alexander och jag bänkade oss med en skål popcorn. Vi var väldigt nyfikna på vilka bönderna skulle välja, och tycker att de gjorde helt rätt val.

Alexander tittar nyfiket


Efter en sån här rafflade onsdagsfinal blir man såklart jättetrött, och Alexander somnade gott i soffan i väntan på att pappa skulle komma hem från jobbet.


17/12 Fixa-hemma dagen

Alexanders och mina dagar ser ungefär likadana ut varje vecka.
Jag ska försöka dela med mig av hur en dag kan se ut.

9.00 Alexander vaknar och vill ha mat. Eftersom Victor jobbar eftermiddag går jag upp och värmer mat.
Vi ligger sedan och myser och drar oss till halv tio.

10.00 Alexander har fått en ny blöja och nya kläder på sig. Jag ligger fortfarande i sängen (är SÅ morgontrött) och Victor sitter vid bordet och äter frukost.

10.30 Jag inser att jag måste gå upp, Victor tjatar på att jag måste äta frukost men tycker inte att det är någon idé eftersom vi snart ska äta lunch.
Vi utför något ärende, kanske hugger vi en julgran (som idag) eller så fixar vid med huset, skruvar upp lite lampor eller så.

12.00 Alexander vill äta, samtidigt som Victor och jag försöker fixa någon lunch till oss. Vi sitter vid bordet en stund och försöker få lite tid att prata (känns som man aldrig hinner det när Victor jobbar eftermiddag)

13.30 Victor åker till jobbet, Alexander har precis somnat och jag tänker att jag ska hinna med en massa. Idag skulle jag sätta upp lite lampor och göra iordning i datarummet och Alexanders rum (som det kommer bilder på)

13.40 Alexander bestämmer sig för att vara vaken, så allt jag tänkt jag skulle göra får skjutas upp.
Istället övar Alexander och jag på att lyfta nacken, sen gosar vi en stund framför teven.

15.00 Jag sitter vid datorn, när Alexander bestämt talar om för mig att han är hungrig. Han äter medan jag kollar på TV, sedan är det dags för ett sånt där "halvtimmesblöjbyte".

17.00 Alexander sover och jag försöker äntligen att hinna alla "måsten". Jag blir alldeles svettig för jag försöker hinna så mycket som möjligt innan han vaknar. En del saker går ju att göra när han är vaken också, men han kan tycka det är väldigt tråkigt att sitta och kolla på när jag målar eller gör något annat när han inte kan vara "med". Byta lakan på sängen däremot, det funkar utmärkt för då blir det lite bus och han kan ligga i sängen medan jag stökar.

19.00. Matdags igen! Sedan är det dags för ett bad, som Alexander har kommit att tycka om väldigt mycket. Han var inte så förtjust i att bada förut, men nu när vi har flyttat och vi badar honom i diskhon i tvättstugan istället, har han ändrat uppfattning. Nu kan han sitta på botten och ha lite mer koll på vad som händer runt omkring honom.

20.00 Vi sätter oss i soffan och myser lite, Alexander brukar vara ganska trött såhär dags så han får ligga på min mage och gosa medan jag kollar på TV och har dåligt samvete för hur lite jag har gjort under dagen. Vi har inte ens varit utanför dörren idag, GUD vilken dålig mamma jag är. Men Alexander och jag trivs framför TVn helt enkelt, och ut kan vi gå...Imorgon! :)
Jag kommer på att jag inte ätit på nästan hela dagen, och försöker fixa lite mat till mig medan Alexander ligger och spanar på mig från köksbordet (som är favoritplatsen i huset, näst efter skötbordet)

21.30 Både Alexander och jag somnar till lite, sedan vill lillkillen äta. IGEN! Han äter jämt känns det som. Sedan blir det pyjamas på, och han somnar nästan på skötbordet. Jag lägger honom i vagnen och plockar här hemma lite, kanske tvättar jag en maskin eller så gör jag något annat kul.

23.30 Victor kommer hem, vi bär upp Alexander som vaknar och vill äta, vi går och lägger oss i sängen och myser alla tre en stund, sedan får Alexander hoppa över till sin säng. Sätter på TVn men somnar nästan direkt

00.30 ZZzz



16/12 Här bor vi!

Nu när vi bott i vårt nya hus i två veckor, tyckte jag att det var hög tid att utforska samhället.
Vi började vår upptäcktsfärd med att spana in grannhusen, sedan gick vi promenadstigen runt Långasjön.


Alexander vid sjön


Kyrkan från "andra sidan"



Bästisen Alex var såklart med!


När vi kom hem var både jag och Alexander trötta, så vi la oss för en liten tupplur.

Här bor vi!


16/12 Vi ger upp!

Vi har sedan ett tag tillbaka gett upp det här med att Alexander inte ska sova i vår säng.
Så till den grad att han numera har en egen kudde mellan våra.

Alexander myser i stora sängen


Med pappa...


Som ni ser är Alexander väldigt glad på bilderna, trots att han bara minuter innan har tvingat upp mamma och pappa för ett lakanbyte, då han spytt ner hela sängen. (därför jag har en omatchande kudde, det skulle ALDRIG hända i vanliga fall)

Alexander är en väldigt glad kille, om än med ett väldigt bestämt humör. Om det är något han ogillar talar han om det för oss, väldigt högljuddt. Men vi tycker om Alexander ändå :)

Glada bilder på en glad kille






Med kompisen



Har ju glömt bort att berätta att vi var på socialkontoret i torsdags, för att Victor skulle skriva på faderskapet. Väldigt löjligt tyckte vi, men måste man så måste man. Hela sju underskrifter vardera innan Alexander blev Victors son på riktigt. Nu finns det ingen återvändo!
I väntrummet blev en liten flicka väldigt glad i Alexander, så glad att hon ville följa med oss in när det var våran tur. Då fick vi vänligt men bestämt säga nej, vi ville inte komma därifrån med två barn! Alexander räcker gott och väl för oss, än så länge i alla fall!

Pimp my ride!

Det händer så mycket i Alexanders liv just nu. Han har börjat upptäcka mer och mer saker i sin närhet.
Han ÄLSKAR fortfarande mobilen vid skötbordet, så mycket att varje blöjbyte nu tar en halvtimme, därför att jag inte har mage att ta honom därifrån när han sparkar och skrattar.
Nu har han även börjat digga sitt babygym, han kan ligga länge länge och titta på figurerna. Han har även börjat förstå att han kan slå till dem.

Alaxander tränar i gymmet


Eftersom han nu börjar se mer och mer och uppskatta färgglada och roliga saker, har jag hängt upp lite saker som kan vara roliga att titta på när Alexander ligger i vagnen. Jag pimpade hans ride, helt enkelt!

De fina clownerna har vi fått av mormor.



Visst är han fin i sin nya väst? Inköpt i Kosta. Väldigt onödigt, men åh så sött!


15/12 Övning ger färdighet

Varje dag efter lunch övar jag och Alexander på något som han inte tycker är jättekul, men nödvändigt.
Vi övar på att lyfta på huvudet. Han får ligga på bordet på mage och så lockar jag med sång, prat och Alex.
Det brukar vara kul i 10 minuter, sen tröttnar han.

Alexander vägrar...


Och vägrar


Roligare att ligga på rygg


Men om man vägrar ge sig så lyckas man tillslut.


Pappa Victor tycker för övrigt att Alexander ser ut som Jokern i Batman när han har sin grönsvarta dräkt.
Det tycker INTE jag!

Ny dag, nya tag!

Idag har Alexander, pappa Victor och jag varit i stallet en stund. Eller nja, jag var i stallet medan grabbarna var inne hos Helena.

Som jag berättade i förra inlägget har Alexander fått en ny kompis. Det är en grå lurvig härlig sak. Hittade den i en av lådorna när vi flyttade, det är mitt gosedjur från när jag var liten. Minns inte vad jag kallade den då, men nu heter den bara "musen"

Alexander med sin nya kompis (som verkar lite väl närgången)



Inget internet!

Bloggen blir verkligen lidande av flytten, men snart har vi kommit iordning så jag kan börja berätta om Alexanders liv!
Håll ut, för jag har mycket spännande saker att berätta.

Till exempel har Alexander fått en ny vän, han har upptäckt sina händer och han har börjat gilla sitt babygym.
Bilder och mer info kommer inom kort :)


3/12 Flyttning pågår

Det är inte hit vi har flyttat...


Men det känns ändå så.
Till och med Alexander verkar trivas utmärkt i vårt nya hus.

Mamman håller på med målning och putsning och allt möjligt, så bloggen blir nog lidande någon vecka till.
Alexander med familj hoppas att ni inte slutar läsa, utan kikar in titt som tätt för bäst var det är har jag tagit mig lite tid till att lägga upp nya bilder på vad lillpojken har för sig.

Kan säga att för de som är privilegierade (heter det så?) blir det väldigt fina julkort i år!

Mamma (försöker) mysa med Alexander.

RSS 2.0