30/9 Bildlös.

Blir ett inlägg till utan bilder, har inte tagit så mycket kort denna veckan.
Antar att ni ändå vill läsa lite vad som händer i vårt liv =)

Vi är fortfarande förkylda, men det känns som att det är på bättringsvägen
(paus, Alexander sitter fast i skohyllan)

Idag har vi varit i Kalmar och hämtat delar till bilen. Hann även med en sväng på Tokiga Ture (världens bästa godisaffär) och Babyproffsen. Där hämtade vi ut en gratis blöjhink som vi ska ha uppe nu när vi snart kommer ha två blöjbarn.

Sen framåt eftermiddagen tänkte vi gå ut Alexander och jag (han somnade i bilen in till Kalmar så den vanliga vilan vid ett har blivit lite förskjuten). Bytte blöja och klädde på varma kläder (för det är verkligen kallt ute nu, minusgrader i morse) sen gick vi in en snabbis i affären innan vi skulle leka ute. Då börjar det regna! Det såg verkligen mörkt ut också så jag tänkte det var lika bra att gå in. Klädde av alla kläder igen och då helt plötsligt skiner solen. MÄH! Nu har vi bestämt oss för att leka inne istället...

Det var nog allt för nu...


29/9 Lycka!

Idag är en bra dag. Visst är det härligt att känna så? Visst är det härligt att vakna på morgonen och riktigt känna hur det bra humöret sprider sig ända ifrån tårna? Underbart!

Alexander sover, tvätthögen är vikt, disken undanplockad och jag bara sitter här, lyssnar på min favoritlåt och ler. Jag är lycklig helt enkelt!


28/9 Pojken måste lära sig en läxa...

Häromdagen satt Alexander på köksbordet, fråga inte vad han gjorde där. Det stod en påse med lösgodis en bit bort som verkade väldigt intressant. Han började gräva i den och fick upp en sån där sur brun-vit napp. Victor sa till mig att jag skulle låta honom smaka så han lär sig en läxa (läs; så han lär sig att det inte är gott)

Vi lät honom smaka och väntade med spänning på reaktionen. Hur tror ni den blev?

Han tyckte det var jättegott.

Nu kan vi inte ha framme godis mer. Undra vem som lärde sig en läxa, Alexander eller hans föräldrar?


28/9 Krångel.

Dagen kunde ha börjat bättre. Alexander är jätteförkyld! Han har svårt att sova eftersom han vill ha nappen, men kan inte andas med näsan så den åker ut hela tiden.
När vi skulle göra frukost tappade Victor ett ägg i besticklådan och när jag senare skulle skicka in föräldrapenningspapper såg jag att jag inte fått pengar denna månaden.
(allting löste sig dock, ringde till FK, de hade bara glömt mig så får pengarna senare i veckan. Ringde även banken som missat att sänka amorteringen på huset. Fick även tummen ur och ringde och beställde delar till bilen, så det får bli en snabbtur in till Kalmar i veckan)

Skulle även lägga in min E-legitimation på denna datorn (denna=den bärbara) då vi aldrig använder datorn uppe. Det var lättare sagt än gjort, men efter ett par svordomar och suckar lyckades jag med det. Nu har vi allting samlat på denna, så vi funderar på att sälja den som står uppe och samlar damm.

Nu är hösten här, på riktigt! Kallt och blåsigt och lite blött ibland, men jag älskar det ändå. Det är så skönt att gå ut och känna FRISK luft i lungorna och inte den här varma, kvava luften. Det finns många hösthatare där ute som säkert tycker jag är knäpp, men jag har lärt mig att uppskatta denna tid på året. (det var ju denna årstid jag träffade mannen i mitt liv, och även denna årstid vi fick vårt första barn).

Magen växer så det knakar, börjar känna av lite i ena höften nu, precis som när jag väntade Alexander. Har dock haft en jättebra graviditet (förutom illamåendet och tröttheten, men det hör till) och hoppas den fortsätter så tills det är dags för lillasyster att titta ut. Har dock lite ångest för hur min kropp kommer att se ut efter två graviditeter så tätt. Har lovat mig själv att gå ner till 62 som är min normala vikt till september 2010. Kan man så vill man, eller hur är det nu? Det är ju "bara" 20 kilo som ska bort.

Nu kommer snart syster på besök, ska passa på att använda henne som barnvakt en stund så jag kan gå och handla utan Alexander. Egentid som förr betydde en HEL dag i sängen kan numera vara fem minuter själv på toa. Trodde inte jag skulle uppskatta att kunna gå och handla/gå på toa/ duscha själv så mycket som jag faktiskt gör.

 




27/9 11 månader

Igår blev Alexander 11 månader.
Dagen spenderades faktiskt i kyrkan...

Det var den här lille gossen som döptes.



På tal om dop (eller snarare bli blöt) så ska vi packa ner badkläderna nu och sticka till Tingsryd och bada! Hoppas Alexander tycker det är roligt, men det tror jag nog!


22/9 Tävling!

Dags för en liten tävling här. Vinnaren får äran :)

Vilken dag tror ni lillasyster (eller kanske kanske lillebror) tittar ut?

Beräknat födelsedatum är 12 november. Jag gick 8 dagar över tiden med Alexander.

Jag tror 20 nov.


21/9 Stillstudie i trötthet

Alexander får ju som jag redan berättat bara sova en gång om dagen nu. Eftersom han stiger upp redan klockan sex är han ganska trött när det vankas lunch. Så här såg det ut lagom till efterätten häromdan.








21/9 Allt möjligt från veckan som gått.

Som vanligt är jag lite seg med att tömma kameran på kort.

Här kommer lite bilder från veckan som gått!

Alexander älskar sina hörselskydd och vill gärna ha dem på sig hela tiden



I tisdags var vi på kalas hos kusin Heidi som fyllde 5 år. Här försöker Alexander smita ifrån kalaset.



Födelsedagsbarnet blåser ut ljuset på tårtan.



Olle och Alexander



I torsdags var vi och tittade på när pappa Victor jobbade lite. Alexander var väldigt rädd för den stora maskinen först



Men efter ett tag var det inga problem, så Alexander provkörde lite



I fredags var Alexander lite tokig på lunchen och lånade pappas glasögon.



I lördags fick Alexander en ny leksak, han förstod precis hur man skulle göra med den!



Denna veckan har som ni kanske förstår varit händelserik. I tisdags var vi på kalas och på öppna förskolan, i onsdags var Lucas här och lekte (och de hann under de två timmarna riva halva huset, men oj vad kul de hade) sedan var vi i Nybro med Clara på kvällen. I torsdags var vi och hälsade på pappa på jobbet. I fredags var vi hos Alexanders mormor på kvällen och åt god mat. I lördags spenderade vi förmiddagen ute, Alexander var så duktig och hjälpte mig att rensa rabatterna, han drog ut allt jag la i korgen. Nu är trädgården nästan klar för vintern, känns jätteskönt. På lördagskvällen var Victor och jag på fest medan Alexander var hos mormor. Och igår var jag i Kalmar och handlade säng och sånt till lillasyster.



19/9 Gamla och gråa.

Idag fick vi sovmorgon här hemma. Alexander behagade sova ända till kvart i sju. Då satte vi på en av alla filmer vi spelat in (då Tv-kanalerna sänder alla bra filmer vid nio, vem orkar kolla klart på dem när man vet att man ska upp så hiskeligt tidigt?)
Hur som, vi tittade en timme ungefär, sen vänder sig Victor till mig och säger:

-Nähä nu får vi allt ta och stiga upp så vi får något gjort idag, vi har ju sovit bort halva dan. Då var klockan strax efter åtta.
'Det mest skrämmande var att jag någon minut tidigare tänkte precis samma sak.

Vuxna eller bara patetiska?

(Eller som mina kusiners morfar en gång sa, har man inte gått upp före sju kan man lika gärna ligga kvar hela dagen)


15/9 Kärlek.

Idag firar Victor och jag två år.

Tänk vad tiden går!

 


14/9 Panik

Idag har vi fått mycket gjort på förmiddagen. Jag har ställt undan trädgårdsmöblerna och tagit bort "sommarblommorna" som stått på trappen. Jag har även rensat lite i källaren OCH bakat bröd till frukosten (Alexander vaknade kl sex och jag hade inget att göra, Victor blev jätteglad över nybakat bröd). Victor och Alexander har även städat garaget ordenligt. Ordning och reda, det är min melodi =)
Härligt med sådana dagar ibland!
Denna veckan blir nog fullt upp, imorgon ska vi gå till Öppna förskolan och på onsdag kommer Carina och Lucas och leker lite med oss. Sen på torsdag är det ju jobb för min del igen! (Det här är inget fjäsk för svärmor, men det är SÅ kul att jobba igen. Känna sig lite behövd och göra annat än att bara leka och byta blöjor hela dagarna)

På tal om annat så börjar jag bli lite nervös inför bebisens ankomst. Har ju inte alls tänkt på att det "bara" är 7-8 veckor kvar. Men så i lördags när jag pratade med en som födde sin dotter 6 veckor för tidigt så kände jag lite panik. Vi har ingen säng o inga första kläder (förutom en rosa body, men tänk om det blir en pojk) och BB-väskan är inte packad och.. ja ni vet hur det brukar vara. Ska iaf skriva ner lite vad jag/vi behöver ha med oss och så ska jag dra med Victor till IKEA nåndag. Man vet ju aldrig...

Snart har vi en sån här igen...


14/9 Blandad kompott

Så här på morgonkvisten bjuder vi på lite blandade bilder från dagarna som gått!

Alexander och moster vispar grädde till kladdkakan vi bakade i tisdags. Moster har ju varit här hela veckan och Alexander har varit runt henne i princip hela tiden.



I onsdags ramlade Alexander och slog i huvudet. En stund senare somnade han i sin matstol, något som aldrig hänt tidigare. Vi blev lite oroliga och ringde sjukvårdsupplysningen. Han var dock sig själv när han vaknade, så hjärnskakning var det som tur var inte

Alexander tycker mycket om att mysa med mammas stora mage




I lördags var vi på traktorrace. Alexander hittade en kompis!



Det var massor med folk där!



Men Alexander tyckte inte det var så roligt, så han sov nästan hela tiden



Det fanns dock andra som tyckte det var desto mer spännande!


12/9 Glömde ju...

Alexander har fått en ny tröja idag.
Klockrent med tanke på vem som är hans allra största idol.


12/9 Fullt upp



De allra första stegen :) Stapplande och inte så många, men det är ändå de första!

Skriver en annan dag, vi är jättetrötta här efter en fartfylld dag med marknad och traktorrace!

10/9 (Fram)steg

Stoltaste mamman i världen kan tala om att Alexander tog sina första steg idag. Fyra stycken innan han kastade sig i pappas famn.

Det dröjer nog ett tag innan han går "på riktigt", men han är en bra bit på väg.


8/9 Tonåringar...

Första morgonen som tonårsförälder avklarad :)
Gick upp vid halv sju och har sen dess undrat ungefär 100 gånger hur man ska klara det här när man är förälder till en tonårsdotter på riktigt! Nä då, det går faktiskt bra.

Dagen började med att badrummet blev översvämmat, dock inte tonåringens fel utan vår badrumslist (men halvtimmesduschen kanske påverkade lite)

Både Alexander och Victor är snoriga och krassliga, så det blir nog en lugn dag, bortsett från att vi ska in till Växjö en sväng. Jag ska träffa min Aurora-barnmorska och skriva en förlossningsplan.  (På tal om det, vecka 31 nu. Börjar bli nervös, nu är vi snart tvåbarnsföräldrar!)

 

Och på tal om något annat så hade vi fått påhälsning i brevlådan av Sverigedemokraterna. Vi har (eller Victor, jag får ju inte rösta) fått valsedlar och en tidning där det stod lite allt möjligt om partiet, och jag försökte läsa med objektiva ögon och inte ha förutfattade meningar. Men det går inte, det är helt omöjligt.


7/9 Skratt

I lördags busade Alexander och jag lite, han stoppade fingrarna i min mun och tyckte det var superkul. En gång tryckte han ner dom i halsen på mig så jag klöktes, det tyckte han var mycket roligt!

Så här gick det sen...

 



Idag har Johanna och Alvin varit här och lekt med oss. Mycket trevligt!
Och ikväll kommer moster Karin, hon ska bo här i en vecka, gissa om Alexander kommer vara helt till sig! (och ledsen när hon åker hem)

5/9 Klas Klättermus

Alexander är 10 månader. Han kan inte gå, men däremot har han lärt sig att klättra. Han klättrar upp i soffan, fåtöljerna, på kökstolarna, upp på TV-bänken. You name it. Däremot vet han inte hur man klättrar ner igen.
 Undrar när ungen ska slå ihjäl sig.

Och på tal om det, idag kröp han ur selen i vagnen och ramlade med huvudet före rakt ner i grusgången på baksidan...


5/9 Vem har roligast?

Pappa eller Alexander? :)


2/9 Inte som alla andra...

Har ju glömt att berätta att Alexander börjat prata.
Han är dock inte som alla andra barn, som säger mamma och sen pappa.

Alexander säger Nej, Hej, Ta(tack) och Ka eller att (katt)
Ibland säger han pappa också.

Och just det, han satt i sängen häromdagen och sa "oh yeah"

2/9 Kusiner

Idag har Alexanders kusiner varit här på besök.
Storkusinen Heidi är på många sätt världens skönaste unge.
Hon har ett sätt att tala, hon använder sig av ord och uttryck man inte ska kunna när man är fyra år.
Det första exemplet är väl när jag blev uppläxad av henne i vintras, då jag visade Alexanders fina "gungkanin" han fått. (När hon sa det stod hon med händerna i sidorna också, precis så man gör när man rättar någon sådär nochalant)

-Titta Heidi vilken fin gungkanin Alexander har fått!
-Men Anna, det där är faktiskt ingen kanin, det är en hare!

Same shit, different name?


Idag när vi satt och åt berättade hon för oss att hon och hennes pappa skulle passa på bock ikväll.

En annan gång när jag ville att hon skulle berätta hur hon haft det på Astrid Lindgrens värld (och hon inte alls hade lust med det) förklarade hon för mig att hon hade lite problem med rösten så vi fick ta det en annan dag.




RSS 2.0