30/11 Presenten...

Igår var våra vänner här med en present till lillasyster.
Hon fick en nalle...modell större!



Alexander gillar den också så vi har bestämt att de får dela på den :)


30/11 Blandade bilder.

I helgen har Victor varit på hemvärnsövning och jag har varit själv med barnen för första gången. Har haft hjälp av både mamma och syrran som tur är! Det har gått över förväntan, men jag är i ärlighetens namn ganska nervös för när Victor ska börja jobba igen. Jag har ju bara två armar, hur ska jag kunna ta hand om båda samtidigt?

Vi har hunnit med både kalas och julskyltning i helgen... Barnen har skött sig exemplariskt och igår fick jag faktiskt sovmorgon ända till nio. Det ni!

 

Lite bilder från helgen...

Alexander i pappas stövlar

Eleonora hos moster


Och hos gammelfarmor


Alexander och jag lagar mat.. Ja, det är en spya jag har på kjolen, lillasyster kräks ibland ;)


Alexander diskar medan pappa lagar mat


Nästan hela familjen samlad...


27/11 Förlossningen

På fredagen (BF+8) hade jag nästan gett upp. Men när vi kom hem från Kalmar vid fyra tiden kände jag ett konstigt tryck i ryggen, samtidigt som magen blev hård. Därefter började jag springa på toa oroväckande mycket och jag sa till Victor att jag trodde det var dags snart.


Efter ett tag fick jag en värk varje kvart men de gjorde inte särskilt ont. Vi beslutade ändå att skicka iväg Alexander till mormor över natten, för jag var helt övertygad om att det skulle dra igång på allvar då. Men lördagsmorgonen kom och värkarna var fortfarande svaga. Under hela lördagen hade jag värkar med 10-15 minuters mellanrum men de tog inte riktig fart. Vid femtiden blev jag lite deppig så Victor och jag körde iväg en sväng till några vänner. Där avtog värkarna helt och jag blev så ledsen. Väl hemma igen vid 21 kände jag ingenting. Vi la oss och kollade på film och vid 23 kände jag en värk som var STARK. Äntligen! De kom precis som innan med en kvarts mellanrum men nu kände jag att det skulle dra igång när som helst så vi gick och la oss. Klockan 02 vaknade jag av att värkarna kom tätare och gjorde ondare. Jag mår även ganska så illa så jag går upp. Stökar lite nere medan Victor sover vidare. Klockan 03 ringer jag till förlossningen och förvarnar att vi snart kommer, sen går jag upp och väcker Victor och sen lägger jag mig i badet. Vid halv fyra är jag färdigbadad och vi går ner, Victor äter lite och brer mackor som han ska ha med sig, jag packar väskan. Nu har jag en värk var femte minut och det gör ont, så jag känner att vi måste åka NU. Halv fem sätter vi oss i bilen och vid halv sex går vi in på förlossningen. Vi blir runtflyttade till ett par olika rum innan jag blir undersökt, är öppen 1 cm.


Vid sju får vi ett vilorum med varsin säng och jag får en spruta petidin så att jag ska kunna sova en stund. Vaknar igen vid niotiden och mår ganska bra. Vi äter frukost.


Vid tio är jag öppen 1.5 cm och får akupunktur. Var väldigt skeptisk men det funkade verkligen och jag fick sova en timme till.


Vid halv ett blir jag undersökt igen, nu är jag öppen 3 cm och det börjar göra riktigt ont. Vi byter rum och barnmorskan föreslår lustgas, något jag absolut inte vill ha. Hon tycker ändå att jag ska prova och efter att ha övat ett tag med lustgasen är jag i himmelriket!


Klockan halv fyra är jag öppen 4 cm, och fortsätter andas med lustgasen. Tycker ändå att det gör ont och får 5 st sterila kvaddlar vid bikinilinjen. Det gör sjukt ont att få dem men smärtan avtar faktiskt lite.


Vid halvfem-tiden börjar det bli olidligt och jag ber att få ryggbedövning. Den sätts vid fem och då försvinner smärtan vid värkarna men trycket finns kvar. Det är väldigt obehagligt och jag blir besviken, sist tog EDA:n bort all smärta och nu tycker jag nästan det gör ondare.


Klockan 19 är jag öppen 6 cm, och jag börjar tro att det här aldrig kommer ta slut. Jag mår inte alls bra, och har så ont i mitt högra ben. Fortsätter med lustgasen och försöker fokusera på en värk i taget.Vill så gärna att hon ska komma ut före klockan tolv så hon blir skorpion precis som pappa och storebror (som om det spelar någon roll, men just då var det VÄLDIGT viktigt).


Strax innan 21 blir jag undersökt igen och är nu fullt öppen! Dock ligger huvudet väldigt högt upp fortfarande så det är långt ifrån dags att få en bebis. Blev lite besviken, har alltid trott att så fort man är öppen 10 cm är det bara att krysta o sen är det klart. Så var det ju inte riktigt utan jag fick ligga till klockan 23.30 när jag känner att jag inte kan stå emot att krysta. BM berättar att det inte är dags riktigt än men att jag får trycka på lite om jag känner att jag måste. Det är jätteskönt, krystvärkarna gör inte ont utan är snarare sköna, då kan man ju hjälpa till själv. Dock önskar jag att någon sagt att det känns som att barnet ska komma ut ur rumpan! Efter att ha krystat på halvfart ett tag säger BM till mig att jag nu kan ta i ordentligt. Det är så skönt!


 Klockan halv ett börjar jag bli riktigt trött och det märker också min BM som ringer på doktorn. De bestämmer sig för att hjälpa till med sugklocka då mina krafter inte riktigt räcker till. De vill att jag ska krysta på ett tag till så att klockan inte ska sitta på så länge eftersom det gör ont på barnets huvud. Precis när doktorn ska börja förbereda för att sätta klockan tar jag i så jag tror jag ska dö, och doktorn säger att hon tror jag fixar detta själv men att hon ska lägga ett klipp så det ska gå lättare. Jag blir livrädd och tänker att det går jag inte med på så jag tar i för kung och fosterland. (och vilken tur, för BM ska precis lägga bedövningen inför klippet när jag tar i så att huvudet börjar komma ut). Tre värkar senare och lilla Eleonora är född! 3220 gram och 49 cm. Hon andas inte när hon kommer ut men eftersom de inte klipper navelsträngen får hon syre ändå. Efter en liten stund börjar hon skrika och det är det ljuvligaste jag någonsin hört. Jag blir sydd (bara ett par stygn invändigt, tydligen väldigt bra sa barnmorskan), sedan var det dags att få ut moderkakan, som var hel och fin. Vi får ligga kvar på förlossningen ganska länge för jag blödde lite för mycket än vad som anses "normalt" men det stannade av efter ett tag som tur var.


Känslorna efter denna förlossning går inte att beskriva riktigt, det är en helt annan upplevelse att få föda vaginalt. Jag har inte tänkt att det är så viktigt hur barnet kommer ut men nu när jag har fått testa på båda så känns det jättebra. Föredrar helt klart det senare sättet, jag var rörlig direkt efter förlossningen. När Eleonora var två timmar gammal kunde jag gå och duscha alldeles själv. Eftersom jag heller inte sprack något gjorde det inte ont att gå på toaletten.

Måste även passa på att tacka Victor för ett otroligt bra stöd, hade inte fixat detta utan dig älskling :)


27/11 Lekparken!

Igår gick vi till lekparken hela familjen. Det är så skönt nu när Victor är hemma och vi kan hitta på roliga saker hela tiden.

Alexander gungar



Och åker rutschkana



Pappa och Alexander gungar. (Jag gungade också men fastnade inte på bild)



Lillasyster sov gott i vagnen under tiden



Måste även visa denna supergulliga bild på Alexander när han läser i sin gungstol.


25/11 Nu är hon här.

Ja nu har den fjärde (och sista) familjemedlemmen kommit till världen. Vi har nu varit hemma ett dygn och det går än så länge väldigt bra.
Alexander är otroligt nyfiken på sin lillasyster och vill hela tiden klappa henne. Dock förstår han ju inte orden "klappa fint" så hon har redan fått ta en del stryk. Tur att barn är tåliga. Han försöker också ge henne nappen när hon skriker, men lyckas inte alltid :)

Förlossningen gick bra, jag lovar att skriva en förlossningsberättelse när alla känslor har lagt sig lite. Det var en otroligt häfigt känsla att få föda vaginalt, är så glad att det gick vägen denna gången! Är lite öm och mör i kroppen, men denna gången kan jag ju faktiskt gå efteråt!

Det var allt för nu, nu ska vi passa på att mysa lite här i mörkret!

Eleonora ett dygn gammal



Lite ledsen :)



Alexander undrar vad det är för något konstigt på vårt bord

 

Måste även lägga ut denna underbara bild på lilleman, visst är han lik kusin Heidi?


23/11 Nu är hon här!

Nu är lilla Eleonora här. Hon föddes inatt klockan halv två, vägde 3220 gram och var 49 cm lång. Hon är precis lika söt som sin storebror. :)


19/11 Glömde...

Glömde berätta att Alexander är i det här "sortera-stadiet". Han ska lägga grejer överallt, flytta från en låda till en annan osv. Vi har nu hittat fjärrkontrollen i en kastrull i köket, min deodorant i toaletten, min bodylotion i torktumlaren och mina nycklar i en av skorna i hallen.
Han är så söt också för nu kan man be honom hämta ett par strumpor så knallar han ut i tvättstugan och sen kommer han tillbaka med ett par strumpor i handen och är jättestolt. Då får man inte glömma att säga tack tack!
Häromdagen hjälpte han mig att tömma torktumlaren också, en strumpa i taget gav han mig och jag var tvungen att tacka varje gång. Det tog väl säkert en halvtimme men det var det värt när jag såg hur stolt och glad han var att kunna hjälpa till!

19/11 Vaccinerad.

Idag har jag varit hos barnmorskan på kontroll. allt såg bra ut, så nu är det bara att vänta o vänta... Ska dit på tisdag igen om inget hänt innan dess.

Idag blev planerna lite ändrade, ringde till BVC för o kolla om influensavaccinet och då hade hon en dos kvar o en tid en halvtimme senare, så nu är vi vaccinerade allihop! Alexander hade lite ont i benet innan men nu sover han gott så vi får hoppas han är pigg och glad imorgon också!

18/11 Matproblemen lösta!

Nu har vi äntligen funnit anledningen till att lilleman inte vill äta. Han håller på att få två kindtänder uppe. De har spruckit igenom nu, så förhoppningsvis äter han som vanligt igen om ett par dar.

BF+6 idag, det var då det satte igång med Alexander. Börjar bli duktigt less på det här, till och med Victor börjat tycka det är tråkigt att bara gå och vänta. Men men, den som väntar på nåt gott ;)

Finaste Helen med sällskap kommer och förgyller vår vardag ikväll. Du är efterlängtad!


16/11 Helgen...

I fredags var Victor ledig. Då passade vi på att gå en runda, vi tog först bilen till Lindås och sen gick vi lite runt Rostockaholme. Det var väldigt vackert, men jag tog tyvärr inga kort på naturen, dock blev det ett par på Alexander och Victor

Alexander älskar att åka på ryggen!





I lördags tröttnade vi på att Alexander river ut allt i hörnskåpet i köket. Vi har barnsäkrat nästan alla skåp men detta har han inte lyckats få upp, förrän nu...

Hjälper pappa att barnsäkra





Det gick ungefär 2 minuter,  och sen... Sen såg det ut så här!







(Skarpa ögon kan se att både Alexander och Victor bytt kläder på bilderna, det beror på att korten när Alexander är i skåpet är tagna på morgonen efter... Men han fick upp barnsäkringen på två minuter, MAX).

Nu har vi skruvat och skruvat och donat, så nu vore det fanken om han kan få upp skåpet!


Övertid dag fyra idag, börjar bli less nu... Ikväll ska Alexander, jag och moster till gammelfarmor och äta lite våfflor. Varje dag som går är en dag närmre lillasyster!


14/11 Lördag.

Nej ingen bebis än :) Är ju "bara" på BF+2 (snart 3) så det kan vara veckor kvar.

Idag har vi varit ute och gått lite i skogen, vi har även satt ihop syskonvagnen o bäddat för lillasyster. Nu är verkligen allt klart, återstår bara att se när hon vill komma ut!


Alexander är inne i en "vägra mat" period. Det är skitjobbigt. Vi har provat med allt, lunchen går bra men sen vill han inte mer. Han äter välling på morgonen o sen lunch sen äter han knappt förrän vällingen på kvällen. Jag vet att alla barn kan ha såna här perioder, och han svälter ju knappast ihjäl, men det är ändå jobbigt. Eftersom han inte äter så blir han så gnällig! Men men, det går väl över...

12/11 Mysteriet med den försvunna hästen

Alexander fick, som vi tidigare berättat, en jättefin traktor i present av våra vänner.
Han älskar den och leker med den varje dag! Men, det är något som är lite konstigt med den. På flaket står fem djur (som man kan trycka på så det låter som djuret). En gris, en ko, ett får, en tupp och en häst. Hästen får aldrig åka med! Det spelar ingen roll hur många gånger Victor och jag sätter tillbaka hästen på sin plats, efter två sekunder slänger Alexander iväg den. Verkligen varenda gång!

Här står traktorn



Och här ligger hästen



Det är inte så att han har något emot hästar. Han har varit med mig i stallet några gånger och är verkligen faschinerad av djuren. Det är bara den här lilla stackaren han inte tycker om. Vad tror ni, är det mobbning?


12/11 Blandad kompott

bjuder på lite blandade bilder från veckan som gått.

Lunch, vilken lycka att få äta själv!


Pappa Victor fick fina strumpor av Alexander på fars dag!



Alexander fick en badring av mormor när de var på Vattenpalatset. Nu ska den självklart vara med även hemma!


Tandborstning pågår! (med mitt diadem på huvudet)


Åker skottkärra i stallet.

Utelek med den fina bilen


Galet barn attackerar kameran!


12/11 Bakdag!

Idag har mormor varit här, vi har bakat bullar.

Alexander skötte bakmaskinen


Koncentrerad till max


Han fick slicka av visparna



Sen var det dags för utbakning. Alexander gillade penseln bättre än kaveln. Mest gillade han att äta degen


Som sagt, degen var god. Han gillade bullarna också!


Denna bullen gjorde Alexander helt själv. Ville dock inte grädda den i ugnen då han både slickat på den och kastat den på golvet.


12/11 Helt sjukt.

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 12 nov 2009.
Din graviditet startade Fre 6 feb 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 20 feb 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.

Helt sjukt va? :)

Tror dock inte det kommer någon bebis idag men det gör ingenting, mamma kommer hit i eftermiddag och då ska vi baka!

9/11 En helg med mormor

inga bilder idag, men kan ändå berätta lite vad vi har haft för oss de senaste dagarna.

I helgen har Alexander varit hos mormor och busat. De har varit på vattenpalatset, ätit grillad med mos (jodå, det tyckte han om minsann) och varit i lekparken. Allt medans victor och jag har haft det lugnt och skönt.
I fredags var jag på Ladies Night (och har hittat en reservpappa ifall Victor tänker lämna mig) och sedan stannade jag i Karlskrona hos Helen till lördagen. Victor var iväg och jagade då, så jag passade på :)
I lördags lagade Victor och jag riktigt god vuxenmat sen spelade vi TV-spel hela kvällen.

Igår fick Victor och jag den berömda sprutan. Vi har ännu inte dött, men vi har lite ont i våra armar. Nästa vecka är det tydligen dags för Alexander, sen är hela familjen skyddade.

Familjemedlemmen vi väntar på behagar nog inte komma ut än på ett tag. Bli inte oroliga om jag inte uppdaterar här, vi har säkert inte åkt in ändå.

Moster Karin har lovat att gå in här och uppdatera när lillasyster har kommit till världen...

Denna veckan blir det nog mest väntande, ikväll ska vi dock hälsa på hästarna i stallet igen och imorgon är det dags för öppna förskolan.

 

På återhörande!


3/11 Stallet...

Idag har varit en riktigt bra dag. Förutom att vi hade lite matkrig vid lunchen har vi varit på riktigt gott humör allihopa.

När Alexander sovit middagsvilan hängde vi med till stallet. Det tyckte han var jättekul, hästarna var han väldigt faschinerad av! Vi mockade o klappade hästarna o hoppade i höet (Och Alexander hann smaka lite hästskit innan jag såg vad han gjorde)

Och när vi ändå är inne på det spåret kan jag berätta att Alexander bajsade i badvattnet idag när vi tog kvällsbadet. Japp, jag satt också i då!















3/11 Vad är det för en dag?

I fredag fyllde pappa Victor år, grattis säger vi till honom. :)

 

Annars händer det inte så mycket, Alexander är inne i en väldigt jobbig period just nu samtidigt som jag är jättetrött och inte orkar hålla på som vanligt. Men vi får hoppas det går över snart, för oss båda! :)

Något han gillar att göra förutom att skrika är att leka med sina nya leksaker han fick när han fyllde år. Grytorna, traktorn och skruvdragaren är favoriterna för tillfället :)

Alexander lagar mat




Och leker med traktorn







9 dagar kvar till BF nu och det börjar kännas... Nervöst är väl det rätta ordet...

Nu ska jag gå och sova!


RSS 2.0