24/8 Länge sen sist.

Minns inte hur det var senast när jag skrev om Eleonoras allergi och det?
Nåväl, klart är i alla fall att hon inte tål ägg. Vi tror även att hon är allergisk mot katter, men det vet vi inte säkert än.
Vi har varit på återbesök på barn och då gjorde vi inte så mycket, vi mest följde upp hur läget var sen sist. Vi berättade att astmamedicinen verkligen fungerar så nu ska vi prova oss fram för att hitta rätt dos. Vi ska få komma dit igen i sep/okt och då ska vi ta fler tester, bland annat på jordnötter som ju kan vara jättefarligt om man inte tål det.
Vi hade även en tid på Öron-näsa-hals och fick där träffa en jättesnäll doktor som Eleonora tyckte mycket om. Han tittade i öronen,näsan o halsen och lyssnade även när hon andades. Det tillsammans med vad jag berättade om snarkningar, väsningar och en ständigt täppt näsa gjorde att doktorn tyckte vi skulle skrapa hennes näsa för att få bort den förstorade polypen (som hon antagligen har). Detta ville han dock vänta med då ingreppet är väldigt obehagligt så vi fick en ny tid i slutet på oktober, och om det är likadant då så blir det skrapning i december nån gång.

Känns så himla skönt att någon tar oss på allvar och inte bara viftar bort det som "normalt" eller att "barn har ju så små näsor, det är klart det är trångt".


24/8 Sturkö!

Alexander hjälper morfar med spikandet!

Och så tvättar han huset lite grann...


19/8 Det är så härligt!

Det är så härligt nu när Eleonora börjar bli större och barnen verkligen kan leka med varandra!Nej men på allvar, de kan faktiskt leka med varandra :-)


18/8 My new BFF*
(*BFF= Best Friend Forever)


18/8 Bara Eleonora!

Jag har tagit så många fina/söta/roliga kort på lilltjejen den senaste tiden och nu är det dags att jag delar med mig av dom till er!
17/8 Bullbak x 2

Jag älskar att baka kanelbullar och Alexander älskar att äta dom. Perfekt kombination!Och så ett bak till :) Observera hur han provsmakar alla bullar innan han lägger dom i pappret!

Alexander egna bullar! Fina va? :)11/8 Fel av mig!

Det blev lite mer semester iallafall! Idag sticker jag och barnen till Sturkö och stannar till fredag!


2/8 Ja just det

Jag har ju opererats också. Det gick bra - ett organ mindre känns inte nämnvärt.
Det var grymt otäckt att vakna efter narkosen, men dagen efter var jag väldigt pigg och ville bara hem. Första gången jag var iväg från barnen själv, det kändes i hjärtat!

2/8 Börjar i rätt ände...

Börjar sålla lite bland bilderna och det är väl lika bra jag börjar från början. Vi tar nog lite i taget!

Så här hittar vi Alexander allt som oftast. Han har somnat i puffen, och som ni ser så läser han godnattsaga för Tom (hans ena gosedjur). Verkade effektivt! (Täcket har han också lagt dit själv)Eleonora och syssling Alice i Bergkvara!

Alla som har små barn vet hur dåligt tiden räcker till. I år behövde vi måla huset och vi visste att vi aldrig skulle hinna själva. Jag gjorde smörgåstårta och köpte ett par flak öl - sen bjöd vi in våra vänner att måla! Vi var väl runt 10 stycken allt som allt, en del passade barn och andra målade. Kanonbra! (och huset blev klart på två dar)


Elina agerade barnvakt på söndagen!Vi är ute en del och plockar svamp också, så snart är frysen full igen! Här visar Victor vem som bestämmer i familjen - snacka om att peka med hela handen!Vi har plockat lite blåbär också. Alexander hittade snabbt de små bären, tyvärr åt han fler än han la i korgen!Eleonora har fått en ny kompis, Agnes. Här står de och spanar på Alexander, Victor och Eric (Agnes pappa) som är ute i vår trädgård. Detta kan vara ett av de härligaste korten jag tagit!Och det kortet får avsluta bloggandet för den här gången!


2/8 Tillbaka!

Idag har Victor börjat jobba igen och bloggens semester är också slut.
Mjukstartar med att visa Alexanders nya favoritplats!


RSS 2.0