28/10 Födelsedag!

Jag kan inte förstå att det är två år sen Alexander föddes. Helt sjukt.
I måndags hade vi födelsedagskalas för familjen med massor med korv och paket (förstås).

Fast vi tjuvstartade lite i torsdags, då kom morfar och moster för att fira lillprinsen :)

Serverar morfar lite mat (som det var i paketet)

 

Och så i måndags var det dags för det stora kalaset. Här hjälper Alexander mig med ballongerna som vi skulle hänga ut på dörrenMer paket...

Provar dammsugaren och grytvanten på en och samma gång.Lillasyster vill också hjälpa till.

Smakar på slickepotten.Mycket städprylar blev det, kanske mamman slipper :)Korv var beställt av korvfantasten KarlssonOch så lite musik efter maten...Blåser ut ljusen.Glass och maränger är en annan favorit :)Fast Eleonora gillade mest chokladsåsen :)Vi körde en favorit i repris från förra året och åt spagetti o köttfärssås på födelsedagen :)Och så en chokladboll till efterätt.Vi provade den nya järnvägen.Och snickarbänken :)Och födelsedagen avslutades med en cykeltur till klockan. Men jag fick bära både Alexander och cyklen hem för han orkade inte riktigt gå :)


24/10 Jakt!

Det är inte bara pappa Victor som har jagat mycket på sista tiden.
Alexander jagar numera både älg och drakar och andra djur, men han har nog missat det där med att jaga (med) hund. Ni får se själva på bilderna!
(Och skålen han har på huvudet på någon bild, det är en hjälm man måste ha när man jagar drakar)

 


19/10 Tårtkalas!

I fredags var vi barnvakter åt Agnes och då passade vi på att gå en runda. Alexander ville absolut visa henne "klockan" (kyrktornet)Och igår bakade jag och Alexander tårta till Eleonora. Den är helt utan sojaprodukter, mjölk och ägg.
För att vara helt ärlig så smakade den skit, men Eleonora gillade den och det var ju liksom själva grejen :)Ni får låtsas som att ni inte ser tandpetarna - jag orkade inte ta bort dom!12/10

Alexander blir garanterat en sån som skruvar isär micron när han är fyra, bara för att se hur den ser ut inuti :)
Här kollar han konstruktionen på dammsugaren:
10/10 Egentid!

Förra lördagen lämnade vi Eleonora hos mormor och så hade Victor och jag lite egentid med Alexander. Han har blivit lite åsidosatt den senaste tiden (mer om det kommer) och vi kände att vi ville lägga all vår tid på honom.

Alexander älskar tåg, han är helt galen i tåg, så därför bestämde vi oss för att åka tåget till Nybro och bara vara - Alexander fick själv bestämma aktiviteter. Sagt och gjort, tåget tog vi och det var superkul och spännande! Lite läskigt när vi steg på men sen var det fullt fart. Alexander flörtade med samtliga resenärer.

Väl inne i Nybro gick vi först till systemet (det bestämde dock inte Alexander) och sen gick vi mot centrum. Efter en stund gick vi förbi en lekplats där vi var tvungna att stanna och prova både gungan och rutschbanan! Därefter gick vi och fikade, Alexander köpte en chokladboll med egna pengar som han fått av oss. Vi hann med att titta på fontänerna, äta snabbmat på Sibylla och köpa en liten present till lillasyster. Alexander fick även med sig en liten lastbil och tre studsbollar.

Det var en toppendag tycker samtliga inblandade!
(tyvärr blev det inte så många kort tagna)Det roligaste var att få dricka vatten ur sugrör!5/10 Barnvakter

Häromhelgen åkte jag och Victor ner till Karlskrona och hälsade på Helen och Kalle.
Morfar och moster fick agera barnvakt och eftersom moster gärna leker med kameran fanns det massor med bilder från dagen!
4/10 Skrivk(r)amp!

För ett par år sen (ungefär i samma veva som Victor och jag träffades) bloggade jag ganska mycket. Min blogg var väldigt populär och faktiskt en av de mest lästa på den sajten jag var registrerad. Jag älskade det - uppmärksamheten, kommentarerna jag fick när jag skrivit något provocerande men framför allt lyckan jag kände efter varje gång jag läste igenom ett inlägg och kände "shit vad jag är bra".

Jag har alltid tyckt om att skriva och alltid skrivit mycket. När jag var liten skulle jag bli "sjunalist" men de planerna la jag på hyllan av någon anledning. Jag fortsatte att skriva ändå och minns med glädje alla uppsatser jag fått tillbaka med ett stort "MVG".

Sedan har något hänt. Jag fick barn en gång och så en gång till. De tog all min tid och det enda jag skrev var sms till Victor som inte innehöll djupare text än "nu har han äntligen bajsat" eller "han fick korv till middag idag igen".

Skrivlusten finns kvar men jag har glömt bort hur man gör. Jag kan inte ens skicka en offert på jobbet utan att fråga svärmor tusen gånger hur jag ska skriva eller hur jag ska formulera mig.

Jag kan ju egentligen, det vet jag - jag måste bara försöka gräva fram det någonstans.

Ja och nu låste det sig igen.. fortsättning följer (kanske)

 


3/10 Tokungar!

Bildtext överflödig!


 


RSS 2.0