29/10 Två saker till...

1. Jag borde bli bättre på att minnas folk. Idag stannade en dam mig i affären som tyckte Alexander hade blivit jättestor o hon frågade mig hur långt jag hade kvar osv. Ingen aning vem människan var. Det värsta är att det händer var och varannan dag.

2. Det var ett jävla tjat om den här vaccineringen. JO det är testat, på över 12000 personer vilket betyder att det är mer testat än något vaccin. JA, vi ska vaccinera oss och inte bara för vår egen skull utan även för andras. Vi är nämligen inte egoistiska. Och vi tycker inte om att bli sjuka!


29/10 Men vad bra då är ni klara nu!

Morr. Mina graviditetshormoner spökar nog allt lite i kroppen. Trots att jag borde stänga av både Tv och dator och sova kan jag inte låta bli att skriva lite här.

Vet bara inte riktigt var jag ska börja.

Jo men det är så här. Vi får två barn tätt. Det var inte direkt meningen men nu blev det så och det blir ju jättebra. Vi gör det inte för att "klara" av småbarnstiden snabbt (även om det känns rätt okej att inte behöva ha sömnlösa nätter i tio år framöver, eller att börja om med småbarnstid och blöjbyten om några år)
Att vi dessutom nu verkar få en av varje rycker vi på axlarna åt. Det spelar helt enkelt ingen roll. Det är SÅ många som kommenterat detta och tyckt att "ja men gud vad bra, då får ni ju en av varje, det måste ju vara skönt att inte behöva skaffa fler barn". Vem säger att vi är nöjda när vi fått en flicka och en pojke? Skulle jag inte vara nöjd om jag så får tio pojkar? Skulle min pappa inte älska oss 3 systrar bara för att han aldrig fick en son? Skulle min svärmor inte vara nöjd med sina två pojkar för att hon aldrig fick en dotter? (hon har ju istället fått två underbara svärdöttrar, haha)

 När Alexander låg i magen och vi trodde han var en tjej var jag livrädd att bli besviken om det skulle komma ut en pojk. När Victor sa till mig att "hon" hade snopp kände jag "Gud vilken tur, jag är ju ingen flickmamma". Är helt övertygad om att jag känt precis så (fast pojkmamma) om det kommit ut en flicka.

Dessutom.
Barn skaffar man inte, barn får man.  Eller är det bara jag som fortfarande anser att barn är en gåva?


27/10 Höstmys

Lite utebilder blir det idag. Tips till er därute som ännu inte köpt hus! Välj ett med så få träd på tomten som möjligt... Alternativet, hyr in svartjobbare som kan räfsa åt er!
Födelsedagsfirande del 3.

Idag var då den "riktiga" födelsedagen, men vi var så trötta på kalas så vi firade inte särskilt mkt.
Dock fick Alexander favoritmaten till lunch :)

Efter vilan testade vi att måla med vattenfärg. Som med det mesta var det roligt, en stund!

Nu ska vi pusta ut lite, men redan på fredag är det dags igen för då fyller Victor 26 år!


Födelsedagsfirande del 2!

Igår tog jag och Alexander det rätt lugnt på morgonen, pappa Victor var iväg och jagade och vädret var dåligt så vi kände inte för att hitta på så mkt...
Framåt morgonen tog vi ett långt och härligt bad, och efteråt fick Alexander prova sin badrock som han fick i present av moster Karin.

Fin va?

Efter lunch var det dags för bullbak och sedan väntade vi in nästa gäng med gäster!En fin skinnjacka låg det i paketet! (Tack Helen)


Glass två dagar i rad, vilken lyx!


Alexander med sin favorit-Helen


Återigen var vi rejält trötta när gästerna åkt hem! Det är kul men tröttsamt att fylla år tycker Alexander.


Födelsedagskalas del 1!

I lördags var släkten här och firade vår ettåring!

Kollar in mammas o pappas paketPaketöppning!


Nöjd kille!


Av oss fick han en fåtölj (och bultbrädan på bilden innan)


Orkestern spelar! (Alexander fick ett munspel av Anders o Kerstin, tacksåmycket)


Jag hjälper Alexander att blåsa ut ljuset på "tårtan"


Åh så gott!


Efter allt kalasande var vi ganska så trötta och somnade gott när alla gått hem!
Alexander tackar för alla paket!

26/10 Ettåringen!

Idag grattar vi denna söta lilla pojk på ettårsdagen!
Bilder och text om helgens firande kommer senare under dagen ;)


20/10 Alexander-mammadag!

Idag har Alexander och jag haft en riktigt härlig heldag. Inte varje dag jag orkar så man får passa på när jag är pigg!

Dagen började när Alexander vaknade kl 6, då hade jag värkar (nja, inte riktiga tyvärr även om det kändes så). Vi steg upp och väckte pappa vid åtta, sen åt vi frukost och klädde på oss för att gå till Öppna förskolan.
Där busade vi med de andra barnen, sjöng och åt frukt.

Efter att vi ätit lunch och sovit en bra stund båda två klädde vi på oss igen för att mysa lite i vår trädgård. Vi gungade och grävde i grusen (tyvärr orkar jag inte lägga in bilderna idag).

Efter handling och matlagning målade vi lite och åt vindruvor.

Som skön avslutning tog vi oss ett bad uppe i badkaret, det var riktigt härligt!


Gissar på att vi båda somnar rätt så ovaggade ikväll. 


19/10 Vi övar...

Jag: M-aa-mm-aa
Alexander: Pappa
Jag:Nej Alexander, MAAMMAA
Alexander: Pappa
Jag; Nej gubben, vi försöker igen: Maaaaammmmaaaa
Alexander: PAPAPAPAPAPAPAPAPA

Känner mig ägd av en 0-åring

19/10 Och när köket är målat...

i rotmos och jordgubbskräm, vad gör man då?

Jo först måste man ta ett bad.

Eller en dusch...


Och sen måste man givetvis städa upp efter sig!


19/10 Borde sova men.

Borde gå och lägga mig o vila middag medan jag kan, MEN det ryktas att man tycker det uppdateras här för sällan så jag får väl låta sömnen vänta och istället uppdatera lite!

Dagarna här rullar på, jag blir tjockare och tröttare och Alexander blir piggare och mer krävande. Annars händer det inte så mycket, vi busar och leker och försöker hela tiden lära oss nya saker.

Alexander går mer och mer nu, i tisdags på öppna förskolan verkade det som att allt liksom lossnade.

Vi har även låtit honom äta själv mer och mer, vilket har resulterat i att han numera inte låter sig matas. Nej, kan själv är nya mottot!

EfterättUndrar just om man kan äta så här...Eller så här?Lycka är att få en egen sked!Rotmos var också väldigt gott!Det blir väldigt kladdigtMen det kanske är det som är meningen?


14/10 Gravid??

Ett säkert tecken på att du är gravid (förutom den gigantiska magen) är när du kan äta en hel påse Gott och Blandat och tänka "det där var inte ens gott" när du precis svalt sista biten...

 

Nu har jag kommit på flera namn jag tycker om, varför ska det vara så svårt att välja?


12/10 Skogsmulle x 2

I torsdags tog Alexander och jag på oss varma kläder och begav oss ut på skogspromenad. Alexander gillar inte att åka vagn så mycket, men denna regniga eftermiddag ville han hellre sitta i vagnen än vara nere på marken. Fick några kort :)titta jag hittade en kotte! :)I lördags tittade vi på när Victor klättrade i träd i Sibbahult, han skulle fälla två stora granar :)

Visst ser det högt ut? Tänk att han har varit ända där uppe i trädtoppen. Allt gick faktiskt bra så nu ligger träden på marken!


12/10 Bak

Idag på förmiddagen bakade Alexander och jag.
Det tyckte han var roligt (och det var mycket att städa efteråt)

Alexander var dock mest intresserad av att äta degen...

 Lite av degen blev faktiskt några kakor som vi ska mumsa på när pappa Victor kommer hem från dagens jakt ( som för övrigt resulterade i en död hjort och en död älgtjur, dock inte Victor som sköt)


7/10 Syssling!

Nu är det tredje kvällen som Alexander somnar i sin säng, i sitt rum.
Inatt sov han HELA natten (var o stoppade i nappen vid halv tre när jag ändå var på toa).
Vi får hoppas det fortsätter så här :)


Måste även passa på och gratulera Emelie och Thomas till deras lilla dotter. Ännu en syssling till Alexander är född! Dock alldeles för tidigt, så vi får hålla alla tummar på att allt går bra!


5/10 Hösten är här.

Det är höst i vår trädgård.
Alexander och jag gick ut och njöt i det härliga vädret i eftermiddags.

Och så lite kontrast till det. Dessa hittade jag i trädgården idag :)
5/10 Boa.

Jaha då har jag kommit dit i graviditeten, då när jag måste städastädastäda sorterasortera, var sak på sin plats, tvätta alla bebiskläder, skruva ihop sängen, ja ni vet :)
Har dragit in stackars Victor i det också, så nu är källaren städad, spritförrådet sorterat (vi hällde säkert ut 10 liter som var för gammalt) källartrappen är rensad, tvättstugan, garderoberna nere och hallen är iordninggjorda. Sommarkläderna är undangömda och vinterkläderna har smugit sig ner till hatthyllan och hallen. Vår säng står som den "ska" göra (efter ommöblering då Alexander jämt ramlade ut), lillans saker har jag gått igenom...Listan kan göras lång.

Och när allt är iordningställt. Då mår jag som bäst :)

5/10 Hattparad och andra galna upptåg.

Nu har jag äntligen tömt kameran igen så här kommer lite blandade bilder från veckan som gått.

Alexander kan göra två saker samtidigt minsann!Här hittar vi honom allt som oftast.Alexander tyckte att hans spis också skulle stå i köket, så han flyttade helt enkelt ut den häromdan.Häromdagen provade vi pottan. Det kom inget i den men det var inte meningen heller.Annars kan man ju ha pottan så här!Och blöjan såhär...Och om man vill ha något som man inte riktigt når, hur gör man då?


5/10 Bättre sent än aldrig.

Här kommer lite bilder från när vi var och badade. Kvalitén är inte det bästa då linsen immade igen hela tiden.


3/10 Tävling.

Gissningstävlingen är i full gång, så här ser det ut för tillfället

Ellen tror lillasyster kommer den 8 november

Sandra och Linda 10 nov.

Carina 12 nov.

Johanna 14 nov

Jenny 15 nov

Emelie 16 nov

Helena 17 nov

Karin 18 nov

Fia 19 nov.

Återstår att se vem som är närmst :)


RSS 2.0