26/4 Sandlådeinvigning!


26/4 Veckan i bilder!

Lilla E äter mat!Alexander kör bil hemma hos moster och KimÖgoninflammation, torsdag morgontorsdag lunch, andra ögatGumman i lådan


Alexander klappar kossorOch väntar på de andra kossorna som ska släppas ut på grönbete

Alla var inte vänner!


26/4 Veckan i ord.

Veckan och helgen har i vanlig ordning varit fullspäckad. Det började med att jag gick till doktorn för att äntligen få veta vad som är fel. Är så trött och tjurig och har noll matlust. Jag sätter 100 kr på att det är B12-brist, nån som vågar sätta emot?

I onsdags när jag hämtade Alexander på dagis var han lite geggig i ena ögat, ögoninflammation tänkte jag med en gång och en mamma har väl aldrig fel :-) Bilder på det kommer.

I torsdags var vi hos doktorn med lilla Eleonora, vi fick konstaterat att det var mjölkallergi, men de ville att vi skulle provocera en gång bara för att vara säkra. Tre kräkningar och tre nerbajsningar senare kan vi väl konstatera att vi nu vet vad som är fel!

I fredags efter jobbet åkte vi på inflyttningsfest. Vi hade med oss barnen då vi inte fixat barnvakt men det var inga problem. Alexander var festens mittpunkt. Han spexade så det stod härliga till. Och ska han någon gång få en gudfar/fadder så är det ingen tvekan om vem. Johan (Victors kompis) är favoriten nummer 1!

I lördags lämnade vi lilla E hemma med morfar och Alexander, Victor och jag satte oss i bilen för att åka till Ingelstorpskolan och deras årliga kosläpp. Alexander var mäkta imponerad av såväl traktorer som hästar, men kossorna var en klass för sig. Han har gått och sagt muu hela helgen efter det :)
På kvällen begav vi oss till Torsås för att grilla med familjen Bertilsson. I vanlig ordning hade vi trevligt och Alexander och Liam verkar trivas ihop.

Igår invigde vi äntligen sandlådan! (Vi har haft lite leveransproblem med sanden). Alexander älskade den! På eftermiddagen åkte vi ut till Sibbahult för att äta middag, och vi hade även turen att få se lite kossor. Alexander och jag stod länge och tittade, men när kossorna började praktisera i hur man gör fler kossor tyckte jag det räckte. Han är väl fortfarande lite för liten för det där snacket om blommor och bin.


Nu är det måndag igen och denna veckan känns som en enda lång transportsträcka till helgen då vi ska åka upp till Stockholm och hälsa på Victors (och mina) vänner!


19/4 Här händer det grejer!

Lilla E är inte ens fem månader gammal och hon sitter redan stadigt på sin rumpa, alldeles själv. Inga långa stunder, men i alla fall.
Dessutom har hon börjat hasa sig fram. Letade i minnet och kom fram till att Alexander var drygt 7 mån när han började med det. Vart ska detta sluta?

19/4 Vår!

Idag har jag premiärhängt tvätten ute, helt underbart!
Jag älskar alla årstider, men visst är våren extra speciell?

I vanlig ordning skriver jag inte så mycket utan låter bilderna tala för sig själv...

En långhårig Alexander i behov av friseringI tisdags firade vi moster Karins 15-års dag. Här tittar hon i fotoalbumet hon fick av Alexander

Det verkar som att Eleonora är allergisk mot tomat också..Vi försökte oss på en familjebild...Två nakenfisar ska äta lunch!Eleonora och jag tar en paus i soffan"Du kan inte se mig"Här är jag!Alexander första sak han gjort på dagis! :-)
13/4 Long time

Ja ni får nog vänja er vid ganska kass uppdatering här. Jag gör så gott jag kan :-)

Alexander har krånglat lite med maten den sista tiden och fått vredesutbrott varje gång det är dags att sätta sig till bords. Häromdagen tröttnade jag på det och tänkte att vi kunde leka lite vid matbordet. (pedagogiskt va?)
Sagt och gjort, han fick sin miniservis - och som han åt och drack! Jag har aldrig sett på maken!

I fredags var vi i Sibbahult och där var också Alexanders syssling Lucas.Favoritstället var trappen där de satt och pratade länge och väl.Sedan lekte de lite titt-ut i garderoberna!I söndags klippte morfar och Alexander våra äppelträd!Eleonora testade gunganhon trivdes :)På söndagskvällen gick vi en promenad och hittade vitsippor! Våren är här!


5/4 Massor med fint!

Eleonora ingviger sittdelen på vagnen när vi går en promenad runt sjönAlexander tittar på vattnetRensar mellan tårna vid middagsbordet...En glad liten fis ute i solenKusinerna gör chokladsås hemma hos farmor och farfarSötaste HeidiHeidi tyckte jag skulle ta kort på denna och skriva att jag köpt en ny bil. Så, jag har köpt en ny bil, här är en bild på den :-)Alexanders favoritsysselsättning, sitta på lillasysterLillan på pappas huvudAlexander på språng hemma hos Hanna och MattiasLillan igen :-)Alexander hittade en kompis hemma hos Helena och KimEleonora sitter alldeles själv på köksbordet, tokfian!Alexander nöjer sig inte med en napp!Då passar det kanske bra med en uppdatering ang. Eleonoras mage. Vi började med mjölkfritt i tisdags och hon har inte skrikit någonting sen dess. Ska till läkaren nästa vecka så får vi se vad de säger, vi är redan ganska övertygade om att vi hade rätt från början - att hon är allergisk mot komjölksprotein.


1/4 April april

Ska inte ens försöka lura er idag, jag är inte särskilt bra på det.
Bjuder istället på ett skönt klipp från igår, Alexander har ju precis lärt sig att säga mamma och här visar han verkligen vad han kan!


RSS 2.0