13/3 Matglädje!

Vi har haft lite problem med maten här hemma på sistone. Barnen har inte varit särskilt hungriga (vilket i perioder ju kan vara helt i sin ordning), det har mest krånglats och kastats mat på golvet osv. Så när det var inskolning så fick jag se matsituationen med andra ögon. Här hemma har vi valt smörgås och sen lagt på pålägg innan vi dukat fram. vi har hällt upp vatten/mjölk och vi har lagt upp maten på tallriken. På förskolan får barnen vara med och själva ta för sig.

Så vi provade här hemma, vi köpte lite olika sorters bröd och knäckebröd och la i frysen för att sen ta upp ett par i taget, vi lät barnen själva välja vilket bröd, vad de skulle ha på osv (och sen att de ALLTID väljer samma pålägg spelar ju ingen roll så länge de själva får välja). De får hjälpa till att hälla upp både mat och dryck, välja grönsaker och tillbehör.

Och herregud vad de äter! Det går som en dans numera, till och med grönsaker! Tänk att så lite kan göra sån skillnad :-)

Egenkomponerad måltid med rester vi hade i kylen, hamburgare med bröd, spagetti och falukorv. Majsen har han redan ätit upp)

mm vad gott!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Hehe ja det är kul att det kan vara så lite som gör så stor skilnad.. Pedagogik i all ära:)

2011-03-14 @ 10:36:41
URL: http://gullesandis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0